Ole Bjørn Plassen avslutter karrieren som svensk mester

Svenske mesterskapet 2022. Fv: Jonathan Lykke Nessjøen, Ole Bjørn Plassen, Jesper Pellijeff

Ole Bjørn Plassen avsluttet sesongen på beste vis under finalehelgen på Karlskoga, og kan nå smykke seg med tittelen svensk mester i Superbike 2022. Med dette settes også punktum for en lang og innholdsrik karriere.

Etter å ha vunnet det Norske mesterskapet i 2021 dro Plassen Racing Team til Sverige for nye utfordringer denne sesongen. Med sterk konkurranse fra VM-fører Jesper Pellijeff og landsmann Jonathan Lykke, ble det en vanvittig spennende sesong. En sesong som har resultert i hele tolv pallplasser med fire seiere og tre banerekorder.  I det svenske mesterskapet klatret han helt til topps, mens han i serien Pro Superbike havnet på en 2.plass sammenlagt etter et par trøblete og dermed avgjørende løp midt i sesongen

Karriere

Ole Bjørn og teamet på startplata i Spania, 2018

Ole Bjørn Plassen og det familie-drevne teamet oppnådd imponerende resultater i løpet av årene. Plassen har vært omtalt som et av de største talentene i Norge og Norden, og har representert fedrelandet også internasjonalt.  Han hadde flere sesonger i Spania fra 2015-2019 hvor han viste at han kunne matche de aller beste på dager hvor alt klaffet. EM finaler og ett løp i England kan han også ta med seg av erfaringer etter endt karriere.

Ole Bjørn vil for mange være kjent som «Mr Ducati» etter 18 år på det italienske merket, før han i fjor skiftet fabrikant og fortsatte sin suksess på en Yamaha R1M. Dette har vært mulig med hjelp fra gode sponsorer, der Sundby racing med Pirelli dekk, Speed Motorcenter og Yamaha Skandinavia har stått i front.

Tid for alt

Plassen Racing Team etter seieren i det svenske mesterskapet

Etter en lang karriere er nå tiden moden for å ta fatt på nye utfordringer, og Ole Bjørn legger hjelmen på hylla etter endt sesong. I mer enn 20 år har han vært med på å sette sitt preg på Norsk roadracing både på og utenfor banen, og har med det opparbeidet seg en stor fanskare. Ole Bjørn, teamet og bror og bauta Tor Erik kan se tilbake på en innholdsrik karriere med mange seiere, oppturer og utrolige opplevelser.

Ole Bjørn og teamet ønsker å takke for all hjelp og støtte de har fått gjennom alle år. Det er liten tvil om at Plassen Racing Team ikke ville vært det samme uten armeen av flotte folk opp som har stilt opp hver gang det er race. Enten det er som sponsor eller heiagjeng, løp i Mo i Rana eller Spania, sette opp telt eller steke vafler.

Foto (alle): Plassen Racing Team