Nye VM poeng til ”Gekko” i Japan

– Hadde jeg kjørt to like andrerunder hadde jeg vunnet, sier Sondre ”Gekko” Haga. På søndag fikk trialtalentet en 13. plass i VM som beste nordmann.

Pressemelding fra Sondre “Gekko” Haga – tekst av Mathilde Oseberg

I helgen deltok Sondre ”Gekko” Haga i VM i Japan, og havnet på en litt skuffende 20. plass på lørdagen og en brukbar 13. plass på søndagen, som beste nordmann foran Håkon Pedersen på 14. plass. – Det var en nokså dårlig førsterunde, men en sinnsykt bra andrerunde. Så det var litt kjipt sånn sett, om jeg hadde kjørt to like andrerunder hadde jeg vunnet. Men det er og litt deilig å vite at jeg kan klare det, sier ”Gekko” Haga.  

Forrige helg under Norgescupen, kjørte unggutten med spysyken på fredagen, noe som kunne blitt problematisk for den lange flyturen til Japan mandagen etter. Likevel har ikke dette stoppet ”Gekko” på turen. – Det gikk overraskende bra syntes jeg, jeg ble litt halvforkjølet på flyet til Japan, men utenom det har det vært veldig bra. Jeg prøvde å sove så mye jeg kunne på flyet, som gikk sånn halvveis greit. Så brukte jeg to dager på å hvile, så var det fint egentlig, sier ”Gekko”.

Uvant terreng
Lørdagen var det meldt regn, noe som kan være utfordrende for trialutøvere. – Det var sinnsykt glatt og masse jordbakker, noe vi ikke har mye av hjemme i Norge egentlig. På søndagen var det samme løype, men det tørket opp så da ble det bedre. I tillegg skjønte jeg det litt mer kjøreteknisk på søndagen, sier ”Gekko” Haga. Dessverre for ”Gekko” ble ikke kjøringen helt optimal, og unggutten fikk 3 prikker på andrerunden på søndag, som var den tredje beste runden. – Jeg fikk tre 5’ere for ”non stop”, som var feil. Det er kjipe femmere å få når man egentlig kjørte feilfritt, men så fikk du fem fordi dommerne mente du stoppet når du egentlig ikke stoppet, sier ”Gekko” Haga.

Uten reisefølge
Unggutten er godt fornøyd med resultatene og turen – selv uten far og trener Martin Haga med seg på reisen.  – Det gikk helt fint, jeg dro uten på et par løp i fjor også, så det var ikke noe annerledes nå. Turen sammen med minder Sander Meling har vært veldig bra, det var litt synd med kjøringen til tider, men det har vært utrolig lærerikt og en utrolig kjekk tur både med alle de andre norske og resten som deltok, sier ”Gekko” Haga.