Nybakt europamester kjører i Andorra

Den nybakte europamesteren i trial – Sondre «Gekko» Haga (bildet) – kjører dobbel VM-runde i Andorra til helgen.

22-åringen fra Riska i Sandnes, som kjører for fabrikk racing-teamet til det Italienske motorsykkelmerket Beta, ligger som nummer tre sammenlagt før helgens dobbeltrunde i VM i Andorra.

-Nå har jeg hatt en god uke med trening siden EM-seieren i Tsjekkia. Dette har vært en god treningsperiode og spesielt er jeg glad for å ha min faste minder, Marc Riba, på plass igjen etter skaden, sier Sondre «Gekko» Haga.

Andorra ligger bare ca. 2,5 timers kjøring fra hjemmebasen til Sondre «Gekko» Haga, som ligger utenfor Barcelona i Spania.

-Det er ikke tvil om at lange reiser tar energi som jeg helst ønsker å bruke på trening og konkurranser. Da vi kom hjem fra EM-seieren i Tsjekkia hadde vi 17 timer med kjøretur hjem til Barcelona på mandagen. Denne gangen er det godt å kunne ha fullt fokus på trening helt frem til torsdag da det er så kort reise til konkurransestedet, sier Sondre «Gekko» Haga.

-Sondre har ikke tatt noen pallplasser i årets VM-sesong hittil, men i flere av løpene har det bare vært en prikk opp til pallen. Han er allikevel på en tredjeplass sammenlagt fordi han har vært svært stabil. Og stabilitet er bra, veldig bra. Sondre er fullt kapabel til å vinne begge dager i Andorra, og dette er det opp til Sondre selv å avgjøre. Dette løpet går i relativt stor høyde. Det gir noen ekstra utfordringer fordi motorene yter mindre i denne høyden, så forberedelsene i forbindelse med dette kan også gi utslag til helgen. Det blir en kjempespennende helg, sier manager og far Martin Haga.

-Jeg gleder meg til en ny helg med VM-runder. Det går mot en spennende siste halvdel av VM-sesongen der jeg har som mål å klatre opp til toppen fra den tredjeplassen jeg ligger på nå, sier Sondre «Gekko» Haga.

Foto: privat.