Ny stipendutøver på Olympiatoppen

Norges Motorsportforbund har fått sin første stipendutøver innen vinteridrett hos Olympiatoppen.

Snowcross-utøveren Elias Ishoel (19) fra Oppdal er tildelt utviklingsstipend for sesongen 2017-2018. 

Sportssjef i Norges Motorsportforbund Tommy Rovelstad er fornøyd med å få tre aktive utøvere inn hos Olympiatoppen på kort tid. – Nok en utøver er tildelt stipend og det beviser at vi jobber godt og systematisk. Olympiatoppen har nå sett at utøverne våre jobber godt og at prestasjoner internasjonalt betyr noe, sier han. Det er første gang Norges Motorsportforbund har en utøver på stipend i vinteridrett. – En ny barriere er brutt, og Elias er en utøver som kan nå langt og bane vei for flere i grenen. Han har bevist at han takler overgangen til proff-livet i USA med alt det medfører av forventninger og press, avslutter sportssjefen.

Snowcross er en vinteridrett der man kjører snøscootere på lukkede baner, som legges i terreng med hopp og svinger. Elias har konkurrert i Snowcross siden han var 11 år og hittil er hans beste resultat var da han vant Amsoil Dominator, en runde i den største serien i USA. Hovedvekten av konkurransene kjøres i USA og unggutten har også erfaring fra X-games.

– Jeg er veldig fornøyd med å motta stipendiatet, sier Elias på telefonen. Han er nå hjemme i Norge, hvor han benytter sommerhalvåret med Motocross som treningsform, og denne helgen skal han delta i NM-runden på Elgane utenfor Stavanger.