Ny regel i EFRA som følge av nye EU regler

Nitro fuel endres fra 25% til 16 %, og de endrer fra volum til vekt. Det vil si at det reelle nitroinnholdet er på 12,154 % istedenfor 16% nitro med den nye europeiske loven som trer i kraft 01.01.2022.

Med unntak for Spania
De har eget system så de får lov til å kjøpe 25% når de skal ha VM i 2022. EFRA har godkjent at alle deltakere som kommer til VM kan få kjøre 25% uavhengig om de har lisenes eller ikke fra eget land fordi fuelen blir utlevert på et innesperret område.

Det kommer en ny Nitromax som er EU sertifisert, altså kun for europeisk fuel, som er 12,154 vektprosents fuel. Alle Nitromaxer (16%) blir byttet ut til den som heter EU versjon. EFRA har ikke noe data på den da den ikke er ferdig enda.

Grenleder 1:8 offroad, Hans Magne Berg, som deltok på EFRA AGM, sier også følgende:

– Motorprodusenter forsker på underheads for å kunne tilpasse seg den nye fuelen, mulig det holder å ta av et chims for at fuelen skal virke på motoren. Ting er under utarbeidelse.

– Seksjonsstyret i RSM kommer til å følge denne saken videre, og informere i NMFs kanaler når det foreligger mer informasjon, sier seksjonsstyreleder Sølvi Andreassen.