Ny asfaltbane snart klar på Vestlandet

Ny asfaltbane på Vestlandet blir klar i sommer!

NMF har vært på befaring på det som nå blir det fjerde store motorsportsanlegget i Norge. KNA Raceway, som formelt vil hete Motorcenter Norway, ligger i Sokndal på sørvestlandet, 2,5 time fra Kristiansand og 2 timer fra Stavanger.

-At roadracingmiljøet på Vestlandet nå får sin egen fullverdige asfaltbane er svært positivt og vil gi ringvirkninger til idretten i en stor og viktig region. Resten av roadracingmiljøet får enda en bane de kan trene og konkurrere på, sier anleggskonsulent Henrik Frisak (bildet) hos NMF.

-Anlegget vil ikke bare være tilrettelagt for aktiviteter for bil og MC. Allerede i vinter ble en egen innendørs MX-hall godkjent hvor man kan kjøre hele året. Det planlegges også enduro-løype og utendørs MX-bane, sier Frisak.

Under befaringen fikk NMF sine representanter omvisning på området.

-I MX-hallen var det allerede kjøring og ute på banen pågikk arbeidet for fullt. Det legges i disse dager asfalt, så det er ikke mange ukene igjen til man kan kjøre på banen. Omgivelsene rundt gruvevirksomhetene i området og med utsyn mot Nordsjøen gjør området spektakulært og anlegget enda mer unikt, sier NMFs anleggskonsulent.

 

Fakta om banen

Planlagt åpning: våren 2021

Lengde: 2324 meter

Høydeforskjell: 23 m

Antall svinger: 14

Kjøreretning: mot klokken

 

Foto: privat.