Norges første verdensmester i trial?

Sondre «Gekko» Haga fra Sandnes kan bli historisk. Han kan bli den første nordmannen noensinne til å vinne verdensmesterskapet i Trial.

Før konkurransen i helgen i italienske Ponte Di Legno, leder Haga med 21 poeng på sin argeste konkurrent Pablo Suarez. Med 40 poeng igjen å kjøre om i løp 9 og 10, er sjansene gode for å hente hjem verdensmestertittelen til Norge og Riska.

-Det er en ganske stor ledelse foran siste og avgjørende helg og vi håper selvfølgelig at han skal ta dette hjem. Men det skal kjøres først og vi har sett at selv små feil kan gi veldig store utslag på resultatlisten. Det blir en ekstremt spennende helg, sier manager og far Martin Haga

Sondre «Gekko» Haga har kjørt meget jevnt og godt hele sesongen og har vært topp 3 i alle rundene hittil i sesongen, og toppet dette med seier i forrige runde i Frankrike.

Gekko og Donato Miglio (Beta factory team manager)

Nå skal sesongen avsluttes med en dobbeltrunde lørdag og søndag, og kanskje vil målet til 12 år gamle Sondre bli oppnådd.

-Jeg kjenner selvfølgelig på et forventningspress, og kanskje aller mest fra meg selv. Jeg satte meg et mål om å bli verdensmester i 2020 allerede da jeg var 12,5 år gammel, og alt jeg har gjort siden har vært rettet mot å nå det målet. Nå er målet innen rekkevidde, og 2 års avvik er til å leve med, sier Sondre «Gekko» Haga.

-Da må jeg fokusere, koble ut og konsentrere meg om arbeidsoppgavene mine. Det har jo fungert fint hittil i år, så jeg satser på å fortsette og håndtere dette på samme måte i helgen også, avslutter Haga

Norge stiller i helgen med mange deltagere i forskjellige klasser, og det forventes en god del publikum fra Norge. Alt ligger til rette for en spennende sesongavslutning og vi ønsker alle lykke til.  Kanskje får vi også en norsk verdensmester i løpet av helgen!

Resultater og informasjon kan du finne her: https://trialgp.com/2022-results/

Foto: Kjørebilde – Karel Branten, Portrett -Team Gekkotrial