Norge på 13. plass i MXoN

Team Norway stilte med lag på Lag VM i motocross (MXoN) i Red Bud Buchanan, Michigan, USA i helgen som var. I år var det 75 års jubileum for MXoN, og 34 nasjoner deltok og konkurrerte om de 20 plassene til finalen.

Norge stilte med Cornelius Tøndel i MX1, Kevin Horgmo i MX2 og Håkon Østerhagen i MX Open.

I kvalifiseringsheatet kjørte Tøndel inn til 11. plass og Horgmo endte på 9. plass, mens Østerhagen dessverre måtte bryte på grunn av sykkeltrøbbel. Vi tok oss allikevel greit til finalen, og totalt nr 12 inn til finaledagen.

På finaledagen søndag var det regnvær til og fra hele dagen. Dette gjorde banene vanskelig, og burde egentlig passe laget bra. Dessverre ble det en dag med mange tekniske feil og småkrasj noe resultatene bar preg av.

Heat resultater:

Heat 1, MX1 – MX2 = Tøndel 22 – Horgmo 18

Heat 2, MX2 – MX Open = Horgmo 34 – Østerhagen 25

Heat 3, MX1 – MX Open = Tøndel 24 – Østerhagen 27

Total ble det en litt skuffende 13 plass, noe laget ikke følte seg fornøyd med på bakgrunn av resultatene tidligere i sesongen.

-Vi hadde store forhåpninger så resultatmessig var det litt under forventingene. Men vi er ett av de yngste lagene på plass med en gjennomsnittsalder på 20 år, så vi tar med oss erfaringene fra helga ser allerede fremover mot neste sesong, sier landslagssjef MX Espen Blikstad.

Stort takk til NMF og Gren MX,  foreldre, team og støttepersonell for en kjempehyggelig løpshelg

Foto: Espen Blikstad