NM-veka klar for Skien i 2022

NM-veka til Skien!

Norges idrettsforbund og NRK har tildelt Skien NM-veka sommer i 2022.

NM-veka blir arrangert i uke 25 i 2022. Mellom 20 og 30 idretter blir en del av arrangementet. Det skriver Norges Idrettsforbund i en pressemelding.

I sommer var motorsporten godt representert under NM-veka i Elverum og omegn, også på NRK TV.

– Ydmyke og stolte
– Vi gleder oss til å arrangere NM-veka i Skien, som leverte en meget god og gjennomarbeidet søknad i konkurranse med andre sterke søkere. Kompakte arrangementer, publikumspotensial og geografisk spredning har vært viktige kriterier for Norges idrettsforbund, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i Norges idrettsforbund i pressemeldingen.

Skien, som arrangør av NM-veka, hadde solid støtte fra fylkeskommune, kommune, idrettsråd og idrettskrets, skriver NIF.

– Vestfold og Telemark idrettskrets er både ydmyke og stolte over at Skien er tildelt NM-veka sommer i 2022. Å være vertskap for NM-veka betyr enormt for idretten regionalt og lokalt, og vårt «nye» fylke og Skien kommune som ikke er bortskjemte med å avholde idrettsarrangement av denne størrelse, sier Sondre Fjelldalen, organisasjonssjef i Vestfold og Telemark idrettskrets i pressemeldingen.

NRK satser videre
NRKs dekning av NM-veka har vært omfattende de siste årene. Tross koronapandemien ble NM-veka arrangert tidligere i år på arenaer i Hamar, Stange, Løten og Elverum innenfor strenge smitteverntiltak og med gode TV-tall.

NRK ser frem til å gå i gang med ny produksjon, videreutvikling av konseptet – og bli kjent med nye idretter og regioner.

– NM-veka engasjerer våre brukere på alle plattformer. De blir kjent med nye idretter og profiler, og vi utvikler produksjonen hvert år. Nå ser vi frem til å la mange mindre, men sterke småidretter skinne under NM-veka i Skien, sier Kaj Tøger Pedersen, prosjektleder i NRK.

Norsk Tipping har også store forventninger til arrangementet i Skien.

– NM-veka er et fantastisk utstillingsvindu for idretter som ikke får vise seg fram så ofte, men som likevel er en så viktig del av norsk idrett. Vi er stolte over å få være med og løfte frem noe av det store mangfoldet, denne gang i Skien. Vi gleder oss! sier kommunikasjonsdirektør Tonje Sagstuen i Norsk Tipping.

Evalueringskriterier
Hver enkelt søker har blitt valgt basert på kriterier nedsatt av eiergruppa til Norges idrettsforbund og NRK. Følgende evalueringskriterier er lagt til grunn i vurderingene:

  • Erfaring med tilrettelegging av idretts- og kulturarrangementer
  • Anleggssituasjon fra søker
  • Nærhet til anlegg (kompakthet)
  • Infrastruktur/tilgjengelighet til arrangementsarena
  • Overnattingskapasitet
  • Geografisk beliggenhet
  • Generell søknad

Fakta om NM-veka:
Norges idrettsforbund, NRK og Norsk Tipping skapte konseptet NM-veka, som for første gang ble arrangert i Stavanger-regionen i august 2018. 1000 deltagere fra 24 idretter deltok da under den fem dager lange idrettsfesten som ble sendt direkte på NRK1.