NIF, NMF og bilsportforbundet står samlet

Norges Idrettsforbund, Norges Bilsportforbund og Norges Motorsportforbund ved NMF-president Emilie Westbye (bildet) har gått sammen om et felles debattinnlegg i VG under tittelen “Kan ødelegge norsk motorsport” og med ingressen “Går regjeringen i samme felle som Liverpool og United?”

“Toppfotballen er helt avgjørende for identitet, breddeidretten og satsing på barn og unge. Derfor har Super League skapt rasende reaksjoner over hele verden. Samtidig foreslår vår egen regjering i stillhet å etablere en like ødeleggende modell i norsk motorsport. Men «følgekonsekvenser» for hele norsk idrett”.

“Norsk motorsport har røtter mer enn 100 år tilbake i tid. Siden det første billøpet ble arrangert på isen på Bundefjorden ved Oslo i 1907, har motorsporten hatt en enorm utvikling i Norge. Det beriker livene til svært mange nordmenn. Nye grener har kommet til. Fra bil til båt, motorsykkel, snøscooter og drifting. Store motorstjerner som Petter Solberg og Pål Anders Ullevålseter har vokst frem, og mange unge talenter har fulgt i deres fotspor”.

“Hele veien med fokus på det viktigste ved idretten vår: sikkerhet, bredde, frivillighet og glede for tusenvis av barn og unge”.