NIF ber om flere corona-lettelser

Idrettsforbundet har store forventninger til flere lettelser for idretten i trinn 2, både for barne- og ungdomsidretten, breddeidrett for voksne og toppidretten.

I begynnelsen av mai forventes nye lettelser for idretten i tråd med regjeringens gjenåpningsplan for samfunnet, skriver NIF.

– Idretten mener at barn og unge fra trinn 2 nå bør kunne delta på idrettsarrangementer utendørs og innendørs på tvers av kommunegrenser, dvs. at barn og unge må kunne konkurrere innenfor særidrettenes naturlige konkurransesoner, inkludert kontaktidrettene. Dersom barn og unge skal prioriteres, må det også oppleves slik. Derfor er disse lettelsene nå svært viktige, sier idrettspresident Berit Kjøll (bildet) og legger til:

– Dersom myndighetene ikke ønsker å åpne opp for arrangementer på tvers av kommunegrenser for all barne- og ungdomsidrett, bør det som et minimum åpnes opp slike arrangement for alle utendørsidretter, inkludert kontaktidrettene, sier Kjøll.

Les også: https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2021/norsk-idrett-ber-om-flere-lettelser-i-trinn-2-av-regjeringens-gjenapningsplan/

Se mer koronainformasjon fra NMF: https://nmfsport.no/alle-corona-artikler/