Når savnet til motorsporten blir større enn stort

Kommentar-artikkel fra NMF-president Emilie Westbye.

NMF-president Emilie Westbye gleder seg til vi kommer tilbake til mer eller mindre normale tider. Koronatider og gipset fot gjør henne utålmodig. Nå savner presidenten å være ute i favorittmiljøet sitt. Les kommentaren fra henne.

I skrivende stund sitter jeg med gips på foten, benet høyt på en depotstøtte og ser på en sykkel som ikke har vært i bruk på en god stund. Den er ren og fin. Fikk til og med et ekstra lag med silikonspray før den ble satt vekk. Dere kjenner følelsen, -alt er klart og tilrettelagt. Nå mangler det bare å komme seg ut.

NMF-president Emilie Westbye

Det er nå mer enn noen gang at jeg virkelig kjenner på savnet etter å være med i motorsportfamilien igjen. Savnet etter å besøke klubber ved små og store anledninger, savnet etter å kjøre selv, og savnet etter å se på andre som driver med det beste i verden.

Korona har virkelig satt sine spor i hverdagen vår, men heldigvis ser vi lyset i enden av tunellen nå. Det kan virke som vi er over den største kneika. Signalene om at juni skal by på flere muligheter er fortsatt sterke, og for oss betyr dette forhåpentligvis en tilnærmet normal hverdag med aktiviteter.

Det er likevel viktig å fortsatt holde fokus. Å begrense smitte er fortsatt øverst på listen, og vi må hele tiden ha dette i bakhodet selv om hverdagen stadig blir mer normal. Det er fort gjort å glippe når man blir litt ivrig. Hvis jeg endelig fikk på meg hjelmen igjen, hadde det i alle fall vært behov for å minne meg selv på avstand og alt det som skal til.

Vil tro vi er flere ivrige rundt om i landet som alle kan trenge en velmenende påminnelse innimellom. Vi får hjelpe hverandre så godt vi kan.

Og til klubbene: Tusen takk for alt dere har lagt til rette og tatt på dere av ukjente oppgaver for at utøverne våre skal få drive med idretten sin igjen. Det snakkes om hverdagshelter, og jeg vil si at dere også er hverdagshelter for mange. Det er mange utøvere som takket være dere igjen kan drive med det de liker aller best.

Det er bra for helsen vår, garantert!

Fortsett å hjelpe hverandre, del med naboen hva dere har fått til. Jeg vet at flere kjenner på usikkerhet rundt hvordan man kan gå frem, og at flere kjenner på ansvaret. Ha selvtillit – dere er flinke! Er du i tvil, ring naboklubben og hør hvordan de gjør ting. Kanskje de har en smart måte dere ikke har tenkt på i egen klubb – enda. Sammen blir vi gode.

Denne helgen skal kanskje samboeren ut å kjøre. Det betyr kassebil med god plass både til krykker og campingstol. Jeg krysser fingrene for at det blir motorsport live, både for meg og for alle dere andre.

Nå ser vi fremover – mot bedre tider. For motorsporten – og alle andre!

Emilie Westbye

President NMF