Nærmer seg NM i trial i Bergen

Snart klart for NM i trial i Bergen!

Nå er det full fart med Norgesmesterskap i ulike grener. Sist helg var det NM i enduro på Jevnaker. Nå er det NM individuelt i trial i Bergen som nærmer seg.

Trial-NM går av stabelen lørdag 22. august. Flere klubber på Vestlandet har gått sammen om mesterskapet. Stevnekleder er Graeme Carter, mens Erik Pedersen er prosjektleder. Mesterskapet arrangeres på Eikås Motorsportsenter.

-Vi i Vestland er i rute med å arrangere Norgesmesterskapet. Påmeldingsfrist er allerede fredag 7. august, sier Graeme Carter.

Det kjøres NM i klassene kvinner, menn, junior og veteran. I tillegg blir det konkurranse for de uoffisielle klassene blå og grønn.

NMF-president Emilie Westbye håper og tror at hun får tid til å stikke innom NM i Bergen i forbindelse med en ferietur på Vestlandet.

NMF-president Emilie Westbye dukker trolig opp under NM i trial i Bergen. Foto: NMF.

-Det er ikke første gang trial-NM arrangeres i Bergen, og sist var det et fantastisk arrangement som mange fortsatt snakker om. Dette blir helt sikkert like bra, og jeg gleder meg til å se utøverne kjempe om medaljene, sier Emilie Westbye.

Westbye påpeker at klubbene i området i og rundt Bergen er flinke til å samspille.

-Klubbene i området er flinke til å samarbeide, og de står virkelig på for å lage gode arrangementer for utøverne våre. Jeg har selv kjørt mange konkurranser og treninger i Bergen, og det er alltid like stas å komme tilbake dit, sier NMF-presidenten.

Hun ser at det er utfordrende for arrangørene i disse koronatider.

-Arrangørene gjør en viktig jobb med å holde aktiviteten så nær som normal, og det er viktig for motorsporten at det arrangeres konkurranser så langt det lar seg gjøre. Flere har vært spente på om det ble noe NM i Bergen på grunn av koronasituasjonen, og jeg har hørt mange som virkelig gleder seg nå som NM-arrangementet er en realitet, sier Emilie Westbye.