Nå nærmer det seg NM-veka

Atten norgesmesterskap i ti idretter skal gjennomføres, 34 NM-vinnere skal kåres, én kongepokal skal deles ut, og 33 timer skal sendes direkte på NRK. Det starter i Sarpsborg 23. juni – og avsluttes 27. juni.

NM-veka i Sarpsborg blir en etterlengtet idrettsfest i beste sendetid på NRK, skriver NIF. Også motorsporten innen NMF er godt representert, med X-trial, aquabike, rundbane, roadracing og speed-enduro.

– Konseptet NM-veka gir oss en fantastisk mulighet til å vise mangfoldet av idretter i norsk idrett. Endelig kan vi invitere til idrettskonkurranser igjen, og det er ekstra hyggelig at vi får arrangert hele atten norgesmesterskap i ett og samme arrangement, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i Norges idrettsforbund.

NM-veka 2021 har vært planlagt i lang tid. Som følge av covid-19 har planene måtte endres flere ganger, men nå er det endelig klart: NM-veka sommer blir en realitet. Sarpsborg er hjertet av arrangementet, men også nærliggende arenaer vil benyttes for å avholde den fjerde versjonen av NM-veka.

Det blir stor fart, tunge løft, hurtighet og høye svev når de nye idrettene deltar på NM-veka. For aller første gang skal det arrangeres et NM i ballongflyging. Så lenge vindretningen tillater det, skal deltakerne fly fra Fredrikstad til Sarpsborg – og får med det trolig den beste utsikten over NM-veka, skriver NIF.

Også motorsporten skal få vist seg, både til sjøs og på land, når det skal kåres NM-vinnere i road racing på Rudskogen, rundbane båt på Tunevannet og superendro på Rudskogen. I Kulåsparken er det klart for medley, en lagkonkurranse i functional fitness hvor de to lagmedlemmene skal testes i seks ulike øvelser.

På Sarpsborg Scene skal dansens sprintøvelse, freestyle, i gang. Med spenst, hurtighet og bevegelighet som viktige parametere blir det eksplosive TV-bilder på NRK. Presisjon og konsentrasjon er stikkordene når det skal kåres NM-vinner i 50m rifle helmatch. Presisjon blir også viktig når parautøverne i boccia skal konkurrere i tre ulike klasser.

Se alle idrettene som skal delta her.

NRK Sport har satset på NM-veka siden begynnelsen i 2018. Nå er statskanalen klar for å sende hele 33 timer direkte fra Sarpsborg.

– NRK Sport er veldig glade for endelig å kunne formidle norsk idrett direkte etter mange uker med venting for alle. NM-veka er et satsingsområde, og vi gleder oss til å formidle store øyeblikk fra toppidretter som normalt ikke får så stor oppmerksomhet i mediene, sier Kaj T. Pedersen, prosjektleder for NM-veka i NRK.

NRK gjør sitt ytterste for å vise frem mest mulig gjennom helgen, både på TV, nett og mobil.

Se sendingene på NRK her.


For å kunne arrangere NM-veka er det kun idretter som ikke er definert som kontaktidretter som får delta. Antall deltakere og andre personer som vil være til stede på arrangementet, vil være innenfor den begrensningen som myndighetene fastsetter på det tidspunktet hvor NM-veka arrangeres. I løpet av de fem dagene vil det gjennomføres flere separate norgesmesterskap innenfor konseptet NM-veka. Alle arrangement vil foregå uten publikum tilstede, skriver NIF.

Her kan du lese mer om NM-veka: https://www.nm-veka.no/mesterskap/sarpsborg-2021/