-Nå kan vi endelig bruke all tid på motorsporten

Breddeidrettssjef Mats Gundersen (bildet) i NMF er fornøyd med at det nå blir langt lettere å drive motorsport etter lørdagens åpning av det norske samfunnet.

-Endelig åpner idretten helt opp. Dette vil føre til mye mindre forberedelsesarbeid for alle arrangører. Nå kan vi endelig bruke all vår tid på motorsport, sier breddeidrettssjef Mats Gundersen hos NMF.

Krav som påvirker idretten som oppheves:

  • Meterkravet avvikles
  • Restriksjoner knyttet til arrangementer og sammenkomster oppheves

-For utøver som har reist ut av landet for å konkurrere eller trene har det vært ekstra utfordrende. Her kommer det nå også store åpninger som vil påvirke de aller fleste av våre utøvere positivt, sier Gundersen.

For innreisekrav gjelder følgende:

Innreiserestriksjonene, altså begrensningene på hvem som får lov til å komme inn i Norge, oppheves for EØS/Schengen og lilla land. Det innebærer at EØS-borgere, personer fra andre land som er bosatt i EØS-området og personer som bor i Storbritannia og Sveits, kan komme inn til Norge. Innreiserestriksjonene oppheves også for personer som bor i lilla land, altså land utenfor EØS/Schengen som FHI mener kan ha noe mildere tiltak.