Nå kan klubbene søke forbundet om støtte til utstyr for paraidrett

Og det er kjøretøy og dyrere utstyr som vil prioriteres.

Den årlige utlysningen av rekrutteringsutstyr for paraidrett er nå åpen. Frem til 1. mai kan særforbund på vegne av klubber søke om tippemidler til innkjøp av utstyr som vil gjøre det lettere å gjennomføre aktivitet i klubb for personer med nedsatt funksjonsevne.

-Dette er en kjempeordning som NMF tidligere har benyttet godt. Senest i fjor fikk vi 78.000 til innkjøp av to ATVer og tidligere har vi fått søknader innvilget for opp til 400.000,-. Det er med andre ord en gyllen mulighet for å starte opp et lokalt tilbud, sier breddeidrettssjef Mats Gundersen (bildet) hos NMF.

Praksisen for ordningen er at dyrere utstyr vil prioriteres. Trenger man spesialtilpasset utstyr med ekstra kostnad er dette gjennomførbart. Ordningen retter seg mot særforbund og det er NMF som vil stå som eier av utstyret.

-Innkjøpet vil være et samarbeid mellom forbund som eier og klubb som benytter. Vi er avhengig av at klubber viser interesse for at vi skal søke. Utstyret vil leveres til klubb som forbundet inngår samarbeid med, forklarer Mats Gundersen.

-For at vi skal rekke å sende inn søknad før fristen 1. mai, ber vi om at klubber sender forespørsel senest 27. april, sier Gundersen.

Innsendelse av søknad eller spørsmål om ordningen sendes nmf@nmfsport.no

Foto: NMF