Nå har Genette startet NRK-opptakene

I gang med NRK-opptak!

Genette Våge (bildet) er nå i gang med opptakene til Mesternes Mester i Arendal som står på sendeplanen i starten på 2021 på NRK1.

Det er mange hemmeligheter rundt Mesternes Mester, som med stor sannsynlighet kommer til å bli en av TV-vinnerne første halvår 2021 hva seertall og markedsandeler angår.

Klar for TV-opptak. Foto: Privat

Her forteller Genette Våge om hva motorsporten betyr og har betydd for henne.

-Motocrossen har vært en så stor del av hele mitt liv at det å trekke frem en enkelt ting er vanskelig. Samholdet i familien vår gjennom hele denne fantastiske reisen setter jeg veldig høyt. Den tryggheten som igjen ga en stor idrettsglede hos meg, var en viktig faktor som hele tiden brakte oss videre i sporten og gav oss særdeles flotte opplevelser, sier hun til NMFs hjemmeside.

-Helt fra starten med Vestlandsmesterskapet, via NM, SM, EM, VM og finalen i AMA USA, har jeg hatt positive opplevelser jeg tar med meg videre i livet. NTG Motocross, landslaget, Olympiatoppen og utallige treningssamlinger setter også preg på et idrettsliv som har vært få forunt og gjør meg ydmyk og takknemlig, sier Genette Våge.

Genette Våge. Foto: NMF

Selv om hun har stoppet satsingen på høyt nivå, har hun motorsporten ofte på dagsorden.

-Det sier seg selv at når motocrossen har vært en så stor del av oppveksten, så vil det aldri slippe taket helt. Når savnet slår inn som verst, prøver jeg å fokusere på alt det positive idretten har gitt meg. Tenker allikevel ofte på alt det som foregikk “behind the gate” før store løp internasjonalt, og jeg kjenner at jeg faktisk kan få frysninger på ryggen og ønske meg tilbake til miljøet, sier Genette Våge.

Men det er punktum for satsingen. Den biten er over.

-Det å hevde seg i store internasjonale løp, som VM i motocross, krever et så stort fokus på nær sagt alle områder, at du må gå “all in” om det skal være seriøs satsing. Dette forventer og fortjener også det store støtteapparatet man er nødt å etablere rundt satsingen. Dette inkluderer også alt rundt det fysiske og at skader ikke hindrer deg til å ta de siste tiendelene på tidskvalifiseringen, sier hun.

Men NM kan det bli med tid og stunder.

-Min fysiske skade fra VM i Qatar er en av de tingene som hindrer meg til å kunne ta et seriøst comeback, men å kunne delta i et NM eller to er ikke utenkelig, sier Våge.

Genette Våge savner motorsporten med jevne mellomrom. Foto: privat

Skole og motocross gikk hånd i hånd da det ble satset for fullt.

-Gjennom hele min karrière i motocross har mine foreldre fokusert på parallell utdanning og forlangte en viss gjennomsnittskarakter på skolen for at jeg skulle få lov til å fortsette med min store lidenskap. Som et eksempel, så måtte jeg bruke halvparten av tiden til skolearbeid på lange reiser med bobilen på vei til løp og treningssamlinger, sier Våge.

-I dag studerer jeg datateknologi på Universitetet i Stavanger og har en ekstra jobb på et laboratorium hvor jeg har ansvar for filbehandling i tannmedisinsk softwear. I tillegg til dette jobber jeg som trener på SATS, sier hun.

Genette Våge. Foto: privat

Hun gleder seg til tøffe oppgjør i Mesternes Mester.

-Jeg vet jo hva det går i når det gjelder selve konkurransene, hvor de velger kun ekstreme øvelser, så jeg kan ikke si at jeg akkurat gleder meg til disse. På den annen side, så elsker jeg jo også å konkurrere, så jeg sitter igjen med litt blandede følelser. Det å oppleve andres idrettsliv gjennom å få historiene presentert så nært, er noe jeg med hånden på hjertet kan si jeg gleder meg til og ser frem til, sier Genette Våge.

-Det å kjenne syren pumpe ut i muskler du nesten ikke visste du hadde engang, er vel noe av det jeg ikke ser så veldig frem til. Som jeg sa, så velger de ekstreme øvelser, hvor noe er ren pining, avslutter Genette Våge.

Og i januar 2021 kan du se nettopp det på NRK TV!