Nå er tildeling av NM-er og nordisk for snowcross klar

Både utsatt NM 2021 og NM 2022 blir gjennomført i løpet av den kommende vinteren.

Snøscooterseksjonen har tildelt nasjonale og internasjonale mesterskap for sesongen 21-22. Sesongen 2022 vil bli ekstra spesiell da det skal bli avviklet to NM i løpet av én og samme sesong.

-Seksjonsstyret prøvde iherdig å gjennomføre NM 2021 i løpet av vinteren som var. Men grunnet pandemien ble det ikke mulig å gjennomføre. Men sesongen 2021 var også snowcross tildelt Kongepokalen, og den var det ikke mulig å overføre til sesongen som kommer på trappene. Så etter en prat med NIF hvor det ble klart at det var mulig å avvikle årets NM under neste sesong, så vedtok styret å gjennomføre ett utsatt og ett ordinært NM i én og samme sesong, sier sekretær i seksjonsstyret snøskuter og breddeidrettssjef Mats Gundersen hos NMF.

Tildelingene er som følgende:

  • Norgesmesterskapet i snowcross som ble avlyst forrige sesong avvikles i Hattfjelldal 28.-30. januar 2022.
  • Det konkurreres i klassene stadioncross og individuelt og det er satt opp Kongepokal i stadioncross for NM 2021. Arrangør er Hattfjelldal SSF.
  • Norgesmesterskapet individuelt og i stadioncross for 2022 er tildelt Kautokeino Motorklubb og avvikles 1.-3. april 2022.
  • Nordiske mesterskap er tildelt Tydal MK og avvikles 12. mars.

 

– Det er gledelig at vi atter kan arrangere statusløp etter pandemien med flere avlyste og utsatte mesterskap, og jeg har stor tro på at utvalgte arrangører vil avvikle veldig flotte mesterskap  og håper på stor oppslutning fra deltakende førere, sier grenleder for snowcross, Dan Vidar Rasmus (bilde).

Foto: privat.