Nå er det klart for verdens raskeste motorsport – drag race – på Gardermoen 19-21 mai

Sesongen er i gang i drag race, og første stevne går av stabelen på Gardermoen til helga.

Foto: Tore Ravneberg

Nå er det klart for drag race sesongen. Biler og motorsykler klargjøres landet rundt. Sola skinner ned på Norges flateste, retteste og eneste «motorvei» med fri fart! Rekorden på denne snorrette stripa på 402.33 meter er 514 km i timen på godt under 5 sekunder. 

Her skal over 100 team fra Norge og Sverige konkurrere i mange klasser. Med drivstoff fra 95 oktan til nitro metan! Fra 50 hester til 4000. 1. runde Norgesmestere i drag race skal også kåres. Vedlagt presseakkreditering, litt info om sporten og banen, og et par bilder til fri bruk.
Påmeldingsliste pr. 8.5: https://ndrg.no/entry-list-spring-nats-2018/

Linn Engan Karlsen, 26 år og fra Ålgård syd for Stavanger, er en av go’bitene på årets første drag race stevne på Gardermoen raceway 19-21 mai. Hun kjører en Ford Mustang og stiller opp i en av de aller raskeste klassene i drag race. Klassen heter «Top Metanol Funny Car». Kjøretøyet til Linn går på ren metanol. Motoren utvikler 3 500 elleville hester. Linn bruker under 6 sekunder fra start til mål. Mål er 402,33 meter unna. Prøv det med din egen bil så skjønner du at dette går fort. Veldig fort!

Alt på en slik bil er spesialbygd for å kjøre rett frem raskeste mulig. Hvis mekaniker teamet på 5 har gjort jobben sin og hvis Linn får bra grep med bakhjulene gjør bilen 0 til 100 km i timen på 0,8 sekunder! Etter 20 meter har bilen allerede 150 km i timen. Etter 200 meter er farten nærmere 350 km i timen. Og V8 motoren drikker 1 liter drivstoff i sekundet .

Velkommen til drag race på Gardermoen raceway! Verdens raskeste motorsport.