Mye flott kjøring under Flittig Grand National

Mye sterk kjøring i alle aldersklasser i helgen!

Det var tydelig at enduro-Norge lengtet etter å kjøre løp etter koronastoppen. I og med at restriksjonene ble lettet noe 15. juni kunne Flittig Motocross & ATV, med enduro-grenleder Asbjørn Sletholt i spissen, arrangere sommerens første nasjonale enduroløp, nemlig Flittig Grand National på lørdag.


I FARTA: André Wold Larsen forfølger Aleksander Kalbekkdalen i støvføyka.

Løpet ble en gedigen suksess. Det var også åpningsløpet i Norsk Enduro Super Serie, NESS 2020. Løpet hadde ny deltagerrekord med over 170 påmeldte. De tre breddeklassene 30-39, 40-49 og 50-59 hadde 33-34 startende i hver klasse. Breddeklassen 14-29 var litt mindre. I tillegg hadde Flittig for første gang i historien en 60+ klasse som samlet 6 deltagere. Dameklassen talte 7, det samme som elite. Det var også masse barn og unge og C-klassen var også relativt stor.

Dagen var varm og stemningen god. Arrangørene hadde gjort en flott jobb med preparering av banen. Noe av det som tidligere år var sølete spor med røtter og stein har blitt noe som kan ligne en traktorvei. Løypa var over 8 km lang, og kunne i tillegg til de nevnte velpreparerte sporene by på trange passasjer innimellom trærne, fjellkanter opp og ned, asfaltbane, sandbane, et par hjullasterdekk, en tømmerlunne, bratte steinete oppoverbakker mm. Kort sagt, noe for enhver smak. Eneste ulempen var at det støvet veldig mye der det var mye sand. Fin løype, ikke noe problem med 160 førere samtidig.

KVINNER PÅ TOPPEN: I kvinneklassen var det Mette Fidje fra Kristiansand Enduro som tok en ny seier. Hun vant foran Vilde Marie Holt (Gardermoen) og Viona Thomassen (Hell).

Asbjørn Sletholt skrøyt av dugnadsgjengen på Flittig, og nevnte spesielt Runar Eide som har tusenvis av timer i gravemaskin der gjennom mange år. Den samme Asbjørn vant den tidligere nevnte 60+ klassen og var meget fornøyd med arrangement, kjøringa og hele lørdagen. Og det hadde han all grunn til!

Til og med været hadde arrangørene kontroll på. Etter at starten gikk i strålende sol så skyet det etter hvert litt over, og en svalende vind kom inn. Det gjorde at mange klarte å holde temperaturen sånn noenlunde under kontroll de 2.5 timene løpet varte. Men det var uansett et slit i støvet og varmen. Rett etter at løpet var ferdig, kom regnet. God timing!

STOR FART: Thea Bergmann Jonskås

De hardeste førerne tåler jo støv og varme, og i juniorklassen vant Kevin Burud (Jevnaker) foran Joachim Omby Jonassen (Lier) og Per Kristian Svensrud (Eiker). Men de måtte alle se seg slått av Mikkel Mikkelsen fra NMK Kongsberg i eliteklassen. Mikkel er jo ingen ukjent størrelse i norsk MX, men er relativt ny i enduro. Vi skal nok få se mer til ham denne sesongen og i årene framover.

-Jeg trener mye enduro og synes det er veldig gøy. Det er et veldig hyggelig miljø hvor det viktigste er at alle kjører, sier Mikkelsen.

De neste i eliteklassen var André Wold Larsen (Skiptvedt) og Pål Anders Ullevålseter (Kongsberg).

PÅ PALLEN: Eliten samlet på premiepallen.

Også i breddeklassene var det mange som kjørte veldig fort. Gjermund Frostad, NMK Drammen (50+) kom på åttende totalt og vant selvsagt sin klasse foran Terje Berge (Flittig) og Håvid Engmark (Lunner). Håvard Nevland, Dalane Motorsportklubb (14-29) kom på 11.plass totalt og vant klassen sin foran Joakim Sætre (OMS) og Kristoffer Pettersen (Flittig). Carl Magnus Johansen fra Flittig vant klassen 30-39 og Kjell Robert Blomquist (også Flittig) 40-49.

Noe som var veldig hyggelig var at det var to jenter i ungdomsklassen, sammen med fire gutter. Thea Bergmann Jonskås (Flittig) ble beste jente, mens Marius Bingen Golberg (Lier) vant gutteklassen.

C-klassen ble vunnet av Olav Vaa, NMK Kongsberg.

Som vi ser av resultatene, ble det en god dag for gjengen fra Flittig. De lagde et flott løp og tok med seg mange premier hjem igjen. Vi gleder oss allerede til neste år!

Tekst: Anders Hørtvedt, kvenna.net

Foto: Siri & Anders Hørtvedt

Alle andre resultater finnes på mylaps

Flere av Siris bilder finnes på Kvennas fotoside