Motorsportgalla 2016

Motorsportgallaen 2016 ble avholdt 12 november på Gardermoen. Allerede under plenumsmøtet på formiddagen ble Genette Våge tildelt Christians Minnepris for 2016. Stiftelsen deler hvert år ut en pris til personer som fremmer de fire verdiene idrettsglede, fellesskap, helse og ærlighet. Prisen deles ut til en person eller en gruppe som er eller har vært utøver eller engasjert i idrettsgrenen motocross og medlem i en klubb organisert i Norges Motorsportforbund. I år gikk altså Christians Minnepris til Genette Våge, som holdt en rørende takketale.

Kveldens prisutdeling startet med en presentasjon av årets jury. Sportssjef i Norges Motorsportforbund Tommy Rovelstad hadde i år fått med seg Marcela Bustos, medlem av idrettsstyret i Norges Idrettsforbund, Michael Jørgensen fra Olympiatoppen og Kim Peder Rismyhr fra NRK Sporten. – I forhold til nominasjoner og vinnere så ønsker jo jeg at alle våre kandidater skal vinne, for det har de fortjent. Men nå er det sånn at vi bare kan utpeke en vinner i hver klasse og derfor er jeg veldig glad for at jeg har kunne ha med meg en så kompetent jury for å hjelpe meg, sier Rovelstad.

Kveldens første pris gikk til Sander Agard-Michelsen (Motocross) for «Årets Gjennombrudd». 16-åringen har blant annet en seier i lommen fra Supermotocross i Tyskland i år, og ga takketale både på norsk og Nederlandsk til ære for team og støtteapparat. Huldeborg Barkved (Trial) og Mathias Martinsen (Enduro) var de andre nominerte.

Konkurransen var hard i kategorien «Årets Kvinnelige utøver» der tre utøvere med høye internasjonale prestasjoner fra tre ulike seksjoner knivet. Marit Strømøy (Circuit) vant foran Malene Andersen (Snowcross) og Ingveig Håkonsen (Trial).

For prisene «Årets Arrangør» og «Årets Ildsjel» er det Forbundsstyret i Norges Motorsportforbund som er jury. I år fikk alle klubber nominere Ildsjeler, og det ble sendt inn mange gode historier og begrunnelser. Etter gjennomgang av alle de nominerte falt valget i år på Terje Eriksen fra Kristiansand Motocrossklubb. Terje har vært en ildsjel for miljøet i over 40 år, og er tross dårlig helse fortsatt aktiv i idrettslaget. 
Det var fire nominerte klubber i kategorien «Årets Arrangør». Med både nasjonale og internasjonale arrangementer, har norske klubber igjen markert seg som gode arrangører innen motorsport. Norsk Dragracing Gardermoen (NDRG) ble årets vinner, og leder Annelie Olsson dediserte prisen til alle de frivillige som har bidratt med dugnadsarbeid for å få anlegget klart til Nordic Drag Challenge som ble arrangert i august. 

I kategorien «Årets Snøscootersportutøver» vant Elias Ishoel, foran Malene Andersen og Martin Moland. Ishoel har blitt en publikumsfavoritt i USA etter sine luftige svev og mange pallplasser. Marit Strømøy tok sin andre pris for kvelden, med «Årets Båtsportutøver» foran Jan Trygve Braaten (Offshore) og Stian Schjetlein (Aquabike). De tre rutinerte utøverne hadde alle sterke prestasjoner, og konkurransen var hard.

Ingveig Håkonsen (Trial) kjempet i kategorien «Årets Motorsykkelsportutøver» mot Landslaget i Trial og Landslaget i Enduro. Lagene var nominert på bakgrunn av sine lagprestasjoner, og har vist at godt samarbeid i laget skaper gode individuelle prestasjoner. Ingveig gikk imidlertid seirende ut og vant prisen for sin andreplass i EM, Norges første medalje sammenlagt i Europeisk Trial. 

– Vi har i år hatt en sesong med mange gode resultater og i noen av klassene ble dette derfor veldig vanskelig og utfordrende avgjørelser. Det er jo noe vi selvfølgelig setter stor pris på for det betyr at det jobbes godt blant utøverne våre. Noe som også det er verdt å legge merke til er at det er vært utrolig mange gode prestasjoner blant de yngre utøverne våre og det gjenspeiler seg i at det jobbes godt i bredde arbeidet også. Noen av disse utøverne var faktisk for unge til å kunne bli nominert i år, fortsetter Sportssjef i NMF og juryleder Tommy Rovelstad. 

President i NMF, Roy Øwre og Marcela Bustos fra NIF var prisutdelere for kveldens gjeveste pris, «Årets Motorsportutøver». De tre vinnerne fra seksjonskåringene Elias Ishoel, Marit Strømøy og Ingveig Håkonsen var nominert, og med sterke Internasjonale prestasjoner fra alle tre, var det stor spenning i salen. «The Viking», Elias Ishoel fikk ta imot «Årets Motorsportutøver» foran en fullsatt sal til stående applaus.

– Jeg vil til slutt gratulere alle de nominerte til prisene for det er mange gode kandidater der ute, det bør dere være stolte av, avslutter Rovelstad.