-Motorsporten skal være en trygg arena

NMF-presidenten med seksuell trakassering på dagsorden!

-Vi skal være en trygg arena – for alle, sier NMF-president Emilie Westbye (bildet). I denne kommentaren tar hun for seg problemstillingen seksuell trakassering – som dessverre også forekommer innen idretten.

“I perioder fokuseres det særlig på seksuell trakassering, gjerne gjennom mediene i forbindelse med at man har avdekket en eller flere saker. I Norges Motorsportforbund er det som i resten av norsk idrett nulltoleranse for seksuell trakassering og overgrep. Vi skal være en trygg og god arena for alle som vil utøve idretten sin, og for apparatet rundt. Den slags oppførsel tar vi derfor sterk avstand fra.

Dette er et vanskelig tema å snakke om, ikke bare fordi det er sensitivt, men fordi man sjelden vet hva slags erfaringer de man snakker til sitter med. Det er også derfor vi oppfatter dette ulikt, og kan ha forskjellig opplevelse av samme situasjon. Vi bærer alle med oss hver vår historie, hver våre erfaringer og vi har våre egne grenser. Disse skal respekteres.

Det er viktig at klubbene våre også setter fokus på dette, særlig i sitt styre, og er klare til å ta imot et varsel eller en bekymring. Det er for mange vanskelig å ta det innover seg at dette kan skje i din klubb, fordi det for de alle fleste av oss er helt utenkelig at noen vil oppføre seg på denne måten. Heldigvis har idretten klare retningslinjer for dette, så jeg vil oppfordre styret i alle våre klubber til å ta en oppfriskning på dette temaet.

Idretten sine retningslinjer finnes her:

https://www.idrettsforbundet.no/tema/seksuell-trakassering-og-overgrep/retningslinjer/

Idretten sine temasider har også mye informasjon og finnes her:

https://www.idrettsforbundet.no/tema/seksuell-trakassering-og-overgrep/

Jeg håper med dette at ledere på alle nivå i vår organisasjon velger å sette dette vanskelige, men svært viktige temaet på agendaen, og at vi sammen står klare til å ta imot de som kommer til oss. Jeg håper i det lengste at det ikke er noen som opplever dette hos oss, men hvis det har skjedd så skal vi ta vare på dem på beste mulige måte”.