Motorsport på NRK Super i høst

Det gis MAKS GASS i ny serie for action-søkende barn denne høsten!!

Denne høsten braker det virkelig løs når Nrk Super slipper sin råeste tv-satsing for barn som liker fart, spenning og motorbrøl. Dragrace, Snowcross, Motocross, Jetski, Trail, Quad, Crosskart og Minimoto er de 8 sporten som blir presentert i årets sesong, så her er det mye å glede seg til! Vi møter barn i aldergruppen 6-16 som alle kjører aktivt, og representerer sin klasse.

Morten og Saft (kjent fra Programmet GDS) skal nemlig på ‘roadtrip’ med motorsykkel, land og strand rundt i Norge for å besøke barn og deres lidenskap til motorsport! Dette blir en frisk og frekk serie der vi skal i dybden på sporten, hva som driver de som holder på, og ikke minst muligheten for Morten å prøve seg i de forskjellige grenene. Det blir adrenalin, hopp, krasj, svidd gummi og raske kjøretøy!

«Jeg kom med ideen om barn og motorsport til NRK for omtrent 1år siden. Dette var et underholdning -og sportsegment jeg mente ikke ble dekket nok, og NRK var enig. Vi måtte lage dette.
Men at jeg skulle få kjørt meg så hardt gjennom innspillingen hadde jeg ikke trodd hehehe. Motorsport er mye mer en gass, brems og ratting. De som driver med dette er helt rå! Både fysisk og mentalt. Men det som har imponert meg mest gjennom reisen er samholdet, dugnadsåndet og engasjementet i miljøet og klubbene. Absolutt alle har stilt opp, og har hjulpet oss til å løfte produksjonen mange hakk. Vi hadde ikke klart det uten dem. Så stor takk til klubber og særforbund rundt i Norge. All respekt!», sier programleder Morten Strand.

«Mange har spurt meg hvilken sport jeg har likt mest under innspillingen, men det er umulig å svare på. Alle er forskjellig, og like rå på sin måte. Det eneste som er det samme, og kanskje det beste er at man virkelig får utfordret seg selv, det er både morsomt og spennende. Og så er det jo et fantastisk miljø som tidligere nevnt. Alle er velkommen. Og de erfarne juniorene tar godt hånd om de nye kidsa som vil prøve seg.»

Morten og Saft har i løpet av programmet kjørt omtrent gjennom hele Norge. Fra snødekte Finnmarksvidder i Nord til Solsvøpt sommerkyst i Sør. Og det på et ganske så spesielt fremkomstmiddel.
Gutta har nemlig en custom trehjulsmotorsykkel, også kalt Trike. Denne har de selv mekka på i en skjult NRK-garasje. Utstyrt med masse hestekrefter, lys, racingoppsett og en frekk rosafarge er dette et kjøretøy som har forårsaket mangt en nakkeslang på veien.
Vi håper at programmet kan gi innblikk i mtorsporten for de som synes dette er spennende, og ikke minst få fokus på breddeidrett i Norge.
Og husk, man må ikke nødvendigvis konkurrere i motorsport, for å drive med motorsport.
Men det er lov å gi MAKS GASS!!!

Første episode er tilgjengelig fra i dag og skal rulle på NRK Super i hele høst med en ny episode i uka!