Mjøsa Speedwayklubb med tre konkurranser på to dager

Mjøsa Speedwayklubb arrangerte ikke mindre enn tre stevner i løpet av to dager den nest siste helgen i august. På lørdagen ble det kjørt Norgesserie 85cc (11-15 år) og NM par 500cc, mens det på søndag ble kjørt liga for 500cc.

I lørdagens første stevne var det kun førere fra Mjøsa SK som stilte til start. Etter tre heatseire og en 3.plass, og dermed 10 innkjørte poeng, ble Magnus Nydal Larsen utpekt til vinner. Deretter fulgte Leevi Grønvold, Jonas Jensen og Petter Bakken-Nilsen. I tillegg kjørte Oscar Klausen og Petter Gran oppvisning.

Under NM for par stilte par fra Mjøsa, Elgane (2 par), Grenland/Oslo og Oslo/Riska. Det var forventet at Elgane 1 og Oslo/Riska ville kjempe om gullet, mens bronsen ville bli en kamp mellom de tre andre parene. Og slik ble det. De to beste lagene stod helt likt etter at alle heat var kjørt og det ble derfor omkjøring om gullet. I omkjøringen var det Elganes Espen Sola som var best mot Oslo/Riska sin Mathias Pollestad. I kampen om bronsen fikk Elgane 2 tidlig et lite forsprang på Mjøsa og Grenland/Oslo som de beholdt helt inn, godt hjulpet av at de to andre lagene hadde poengtap som følge av tekniske problemer og diskvalifikasjoner.

Rekkefølge NM par: 1. Elgane 1 (Sola/Moi), 2. Oslo/Riska (Kamhaug/Pollestad), 3. Elgane 2 (Skretting/Thu), 4. Mjøsa (Sveen/Rindal), 5. Grenland/Oslo (Omdal/Evensen).

-Søndagens ligamatch var også spennende lenge. Mjøsa tok mer poeng enn forventet mot både Oslo og Elgane, men det holdt ikke til å blande seg inn i tetkampen til slutt. Der var det Oslo og Elgane som ledet an, skriver arrangørklubbens leder, Henning Sveen.

Vinner ble Elgane, foran Oslo, Mjøsa og Kristiansand.

-Etter to dager med mye kjøring så er konklusjonen fra Mjøsa SK at både klubben og banen klarte to dager med arrangement på en utmerket måte, skriver Henning Sveen.

Til tross for beskjeden annonsering i disse coronatider, så fant cirka 40 betalende tilskuere veien til anlegget, i tillegg til en del barn og unge som kom inn gratis.

-Sportslig sett var det en bra helg for speedwayen. Gledelig at vi har fire unge i 85cc, men synd at det bare er våre egne på startstreken, sier Mjøsa Speedwayklubbs leder, Henning Sveen.

 

Foto: EF Sportsfoto