Mette Brandt Bjerknæs til Formel 1

Til helgen samles Formel 1 eliten i Londen for den neste VM-runden.

Foto: Tony Blom

Mette var forrige i Kaunas, Litauen og kjørte første runde av årets VM serie for Formel 2 racerbåter. 30 båter fra 14 nasjoner var påmeldt, og etter litt problemer med rett propellvalg under trening måtte hun ut i et kvalifiseringsrace hvor de 5 beste ut av 14 ikke kvalifiserte båter kom til finalen. Mette ble nr 3 og fikk startspor nr 18 i selve finaleracet som gikk over 40 runder på innsjøen ved Kaunas.

Mette fullførte racet med en god 10 plass og fikk med seg et verdifullt VM poeng.

Men det var ikke helgens høydepunkt. Mette fikk fra det store franske Team Maverick tilbud om å kjøre en av deres båter i den neste VM runden i Formel 1! Dette racet går i London den 15 og 16 Juni og vil være et av de største race som er arrangert i Europa gjennom tidene. Hele verdenseliten i Formel 1 vil være tilstede og Team Maverick som har gode ressurser og gode båter vil stille med 2, muligens 3 båter.

Andre team som stiller er Team Abu Dhabi, Team China, Victory Team, Team Sweden, Team Atlantic og Team Mad-Croc for å hevne noen.

Dette er en drøm som har gått i oppfyllelse og hennes store drøm har vært å få kunne prøve seg i Formel 1. Mette har etter sin VM tittel i Formel 2 for langløp (24 timers race), virkelig satt seg i respekt som en dyktig og anerkjent fører av raske racerbåter.

Et slikt tilbud om å få kjøre en slik båt er ikke gratis, så nå må det satses for fullt for å skaffe de økonomiske midler som kreves. Dette har Mette god tro på å lykkes med og det er allerede motorsport-reklamefolk i England i gang med å skaffe penger.

Lykkes Mette med å fullføre dette Formel 1 løpet er sjansen stor for en fortsettelse med Team Maveric også i 2019. Men før det må Mette fullføre årets sesong i Formel 2, hvor det vil gjenstå 3 race i hhv Tønsberg, Ribaduoro i Portugal og på Sri Lanka.

Mette har forøvrig hatt båten sin på Sri Lanka i vinter og vært dere nede for å promotere sporten og for å få mest mulig at det som på fagspråket kalles «seat-time».

Norge stiller ikke bare med en, men to utøvere i helgen. Marit Strømøy deltar også i helgen. Vi ønsker begge to lykke til 🙂