Mats Nilsen satser på VM i trial

Drar til VM-rundene!

Trial-kjøreren Mats Nilsen (bildet) velger å reise til VM i trial som arrangeres i september i Spania, Frankrike og Andorra. Mens noen velger å droppe mesterskap og kjøring i utlandet på grunn av koronasituasjonen, velger andre å reise.

Tidligere denne uken fortalte trial-kjøreren Jarand-Mathias Vold Gunvaldsen at han velger å kjøre VM, mens Ingveig Håkonsen fortalte i forrige uke at hun står over VM på grunn av koronasituasjonen.

Ulike utøvere gjør ulike vurderinger. Dette har vært på dagsorden i trialmiljøet de siste ukene, av forståelige grunner.

Mats Nilsen drar til VM. Foto: privat.

Nilsen tok allerede som 14-åring bronse i ungdomsklassen i EM i trial. Nå skal han debutere i VM-klassen trial 2. Sterk kjøring under kommende VM kan gi ham mange muligheter.

-Vi kjører med campingvogn og tar båten fra Kristiansand på fredag ettermiddag. Deretter går veien videre ned til fabrikken i Nimes, Frankrike, for å hente ut en ny sykkel. Vi har fokus på å unngå smitte. Vi følger nøye med og følger ulike lands påbud og anbefalinger, sier Mats Nilsen.

Mats Nilsen satser på gode plasseringer i VM. Foto: privat.

Det er snart klart for avreise.

-Vi pakker med nok mat til 10 dager. Da får vi større fleksibilitet med tanke på hvor og når vi handler, og skulle noe uventet oppstå så har vi mat. Vi har også kjøpt inn ansiktmasker, engangshansker og håndsprit, sier Nilsen.

Mats og hans team tar smittevernet på alvor.

-Det er i alles interesse at vi slår ned dette viruset så vi følger de respektive lands regler og anbefalinger, som vi gjør her hjemme. Ved retur til Norge så ønsker jeg å bli testet før jeg går i karantene, sier han.

Les også: https://nmfsport.no/nyheter/ingveig-hakonsen-velger-a-droppe-vm-i-trial/

ht