Mathias Pollestad med wild card til SGP2

Oppstillingen for 2023 FIM SGP2-serien er bekreftet med tre faste wildcards som slutter seg til de 12 FIM Speedway Under-21 World Championship-kvalifiserte førerne.

I tillegg til de 12 førerne som kvalifiserte seg til serien gjennom lørdagens kvalifiseringsrunder, deriblant regjerende SGP2-mester Mateusz Cierniak fra Polen, kommer også norske Mathias Pollestad, slovenske Anze Grmek og tsjekkiske stjernen Petr Chlupac med som faste wildcards.

Pollestad blir den første norske føreren som konkurrerer i den endelige fasen av konkurransen på 29 år, med Rune Holta som den siste føreren som representerte landet i en FIM Speedway Under-21 World Championship-finale i 1994.

– Jeg er ydmyk og takknemlig for at FIM / SGP2 arrangør ga meg et WILDCARD til U-21 VM serie. Dette viser at de ser hva jeg har gjort så langt i karrieren, skriver Mathias Pollestad på Facebook.

Veien til SGP2
Forrige helg ble det kjørt kvalifisering til årets Speedway Grand Prix 2 (SGP2) som er den offisielle VM serien for U21 førere. De aller største talentene i speedway var samlet i tre kvalifiseringsrunder som ble arrangert i Danmark, Latvia og Tsjekkia.

Norge hadde fått to plasser i runden i Danmark og stilte med Mathias Pollestad og Espen Sola, begge fra Jæren i Rogaland. Fra hver runde gikk det 4 førere til finaleserien, totalt 12. I tillegg skulle FIM tildele 3 wildcardplasser i serien etter kvalifiseringsrundene.

Runden i Danmark ble kjørt på Vojens Speedwaybane, og ble sett på som den hardeste av tre kvalifiseringsrundene, men det ble tidlig klart at Mathias Pollestad blant de som hadde muligheten til å kvalifisere seg til finaleserien. Mathias plukket poeng jevnt og trutt gjennom hele konkurransen, og etter at 20 heat var avholdt viste resultatlisten at Danmarks Esben Hjerrild vant stevnet foran svenske Phillip Hellström-Bangs.

Bak disse to var det hele 5 førere på 11 poeng som måtte ut i en omkjøring om de to siste kvalifiseringsplassen, hvor Mathias var en av dem.

Dessverre ble Mathias påkjørt av en litt overivrig polsk fører i omkjøringsheatet og fikk ødelagt sykkelen sin. I omstarten måtte han derfor kjøre på reservesykkelen sin, noe som resulterte i tredjeplass i heatet og femteplass totalt.

En veldig skuffet Mathias Pollestad måtte dermed se at en direkteplass til finalen røyk. Men historien fikk allikevel en lykkelig slutt. Dagen etter løpet tikket det det inn en epost til NMF fra FIM, med beskjed om at Mathias hadde fått en av FIM`s tre wildcard plasser i finaleserien.

De tre finalerundene arrangeres i forbindelse med Grand Prix rundene i Praha, Tsjekkia den 02.06, Gorzow, Polen 23.06 og Vojens, Danmark 15.09. Gorzow er som kjent hjemmebanen til Mathias i Polen og det skal bli svært spennende å se hva 18-åringen fra Jæren kan få til i finaleserien. Vår andre norske fører, Espen Sola ble til slutt nr. 11 i kvalifiseringsrunden med 5 innkjørte poeng. Espen kjørte jevnt og veldig godt og hadde blant annet en heatseier i sitt tredje heat, og med litt mer flaks hadde han også vært oppe og luktet på en plass i finaleserien.

 

https://fimspeedway.com/sgp2/riders