Mathias Kjørstad kjører EM-runde i Spania

Mathias Kjørstad (bildet) er i helgen på plass i Xanadu i Spania – og da er det EM-runde i 125-klassen i motocross som står på kjøreplanen.

Sist helg havnet han som nummer 25 i EM-runden i Lacapelle-Marival i Frankrike. Nå har han flyttet seg til Intu Xanadu  i Spania.

På lørdag kjøres det VM for kvinner og EM 125-klassen for menn. På søndag står VM MX1 og MX2 på planen. Mathea Selebø kjører VM på lørdagen. Se egen sak under.

Da Håkon Østerhagen fortsatt er skadet, så blir Mathias Kjørstad eneste nordmann i den klassen på lørdag.

-For Mathias er det bonus med Spania-løpet. Supert at han får med seg denne erfaringen. Forventningene til Mathias er at han kommer videre fra kvalifiseringen, og at han kan nærme seg å være blant de 20 beste, sier landslagstrener Espen Blikstad.

I VM klasse MX2 deltar Kevin Horgmo – som kom nummer seks i EM-runden i Frankrike sist helg. Begge de foregående EM-rundene var han på pallen.

-Kevin Horgmo gjør sitt andre innhopp i VM MX2 for i år – og det på en bane han liker godt. Han kjørte bra her i fjor. Han vil ta med seg mye erfaring, da målet er å kjøre VM i 2022. Han har fart nok til å prestere blant de 10 beste, sier Blikstad.

Foto: privat.

Klar for to VM-helger på rad