Martine Hughes på plass hos nytt team i Frankrike

Motocross-utøveren og EM-vinneren Martine Hughes (bildet) har signert med 114 Motorsports Honda i Saint de Tyrosse i Frankrike for sesongen 2022. 16-åringen blir dermed profesjonell motocross-utøver og tar steget opp til 250cc og VM denne sesongen.

Martine Hughes besøkte teamet et par uker før jul og signerte kontrakten. Hun flyttet ned 4. januar i år – og er allerede godt i gang med forberedelsene til sesongen. Bryne videregående skole har for øvrig lagt godt til rette slik at Martine Hughes får fullført TIP Vk1 selv om hun flytter til Frankrike.

Teamet består av 6 mekanikere, en motocross-trener, en fysisk trener, en fotograf, en sjåfør og fire utøvere. Teamet drives av tidligere verdensmester Livia Lancelot.

-Den første uken i Frankrike var det bare fysisk trening. Sist uke begynte vi å kjøre. Det er selvfølgelig uvant med ny sykkel og 250cc, men det blir bedre for hver dag. I forhold til hva jeg trente i fjor på samme tid, så er forskjellen at jeg får kjørt mye mer cross, sier Martine Hughes.

Og til våren blir det VM.

-Målet for sesongen er først og fremst å føle seg bra på sykkelen. Jeg satser på å kjøre jevnt topp 10, og kanskje kjøre inn til noen topp 5-plasseringer, sier Martine Hughes.

Foto: privat