Marit Strømøy nummer seks i sesongåpningen

Marit Strømøy (bildet) ble nummer seks under årets første VM-runde i Formel 1 båt i Mâcon i Frankrike. Racet gikk i sentrum av byen, foran titusenvis av tilskuere.

– Vi er aldri fornøyde før vi når pallen, men sjetteplass gir verdifulle VM-poeng og er en solid start på sesongen, sier Marit Strømøy fra Frankrike.

Banen i Mâcon var veldig trang og kort, plassert mellom to broer. Rundetidene var nede i 32 sekunder, mot normale 45-50 sekunder. Langs kantene var det betongbrygger som bidro til veldig mye sjø da alle båtene var på vannet.

Nivået var ekstremt jevnt og på kvalifiseringen endte Strømøy på 8.plass, og var 0,08 sekund fra å nå siste kvalifisering med de seks beste. På et tidspunkt var det 0,9 sekund som skilte første fra sistemann i kvalifiseringen.

På grunn av den trange banen valgte arrangøren prosedyren rullende start. Det vil si at den normale bryggestarten der alle starter på likt ble erstattet med at alle startet etter hverandre i fart på banen. Startprosedyren bidro til at feltet spredte seg tidlig. Derfra ble det et 60 runders race mot mål, og Strømøy avanserte til 6.plass.

– Et langt og hardt race i veldig vanskelige forhold, men alt i alt er jeg ganske fornøyd, avslutter hun.

De neste to VM-rundene går i San Nazzaro i Italia i juli.

Foto: F1H20