Marit Strømøy klar for F2-VM i Portugal

Formel 1-fører Marit Strømøy (bildet) deltar i helgen i en VM-runde i F2 i Ribaduoro i Portugal.

Covid og reiserestriksjoner har satt en stopper for noen av de planlagte VM-rundene i F1, så teamet har besluttet seg for å kjøre noen løp i F2.

– Det er viktig å holde det gående. F2 er annerledes på mange måter, men konkurransetrening er alltid positivt, sier Marit Strømøy.

Normalt på denne tiden av året kjøres det VM-runder i Kina, men der er grensene fortsatt stengt. I påvente av å få bekreftet resten av F1-kalenderen for 2021, begynte derfor teamet å diskutere ideen om å konkurrere i F2. Etter å ha vurdert ulike alternativer med å leie båt og motor, kom de frem til å bruke F1- båten og rigge den om med en F2-motor. En F1-båt er noe lenger og bredere og har nesten dobbelt så mange hestekrefter. Når det er sagt er Strømøys F1-båt blant de korteste og bredeste båtene i feltet – og ikke så veldig ulikt bygget fra en F2-båt.

– Båten er kanskje ikke helt ideell, men på den andre siden er det en båt jeg kjenner veldig godt, og jeg tror jeg vil kunne kjøre bedre i denne enn en lånt F2-båt på så kort varsel, forteller Marit Strømøy.

Nå gjøres de siste forberedelsene foran helgens løp.

– Vi ser an helgen. Går det som vi håper og tror og båten fungerer i F2, blir det en ny VM-runde neste uke i Vila Vehla i Portugal, sier teamsjef Andrea Colombo.

Strømøy Racing er representert med to F2-båter denne helgen. Normalt fungerer Marit Strømøy som coach og radiokvinne for teamets F2-fører Tobias Munthe-Kaas, men denne helgen er de team-kollegaer og konkurrenter.

– Det er mer enn 10 år siden jeg kjørte F2. Båten er ikke optimal så jeg kjører med lave skuldre denne helgen. Men alle som kjenner meg vet hvor jeg vil, avslutter Marit Strømøy fra depot i Portugal.

Foto: Vittorio Ubertone