Malene kjører for første totalseier i Amsoil

Kjører for gull i Amsoil!

Malene Trosten Andersen (bildet) fra Vadsø kjører i helgen for gull i sammendraget i Amsoil-sirkuset i snowcross. Denne helgen kjøres de to siste konkurransene i Eagle River i Wisconsin.

Egentlig skulle kommende helgs to finaleløp ha blitt arrangert i Sioux Falls i Sør-Dakota. Det ble det ikke noe av – da snøforholdene der var for dårlige.

Men Andersen tar med seg positive erfaringer fra Eagle River. Sist helg vant hun begge konkurransene der – og hun står oppført med åtte seire i årets utgave av Amsoil.

Og det er jevnt i toppen. Malene Andersen leder sammenlagt – og har samme antall poeng som toeren Megan Brodeur. Ja, begge har 581 poeng – og begge kjører for Ski-Doo, samme team som Elias Ishoel.

Det betyr at sammenlagtseieren ikke blir avgjort i det første løpet natt til lørdag norsk tid, men i sesongens aller siste konkurranse natt til søndag 28. mars. Malene Andersen har to andreplasser og en tredjeplass sammenlagt tidligere i Amsoil. Nå har hun muligheten til å gå helt til topps.

-Alt blir avgjort i finalen på lørdag. Alt kan skje, sier Malene Andersen til NMFs nettsted.

Malene Andersen gleder seg stort til helgens to avgjørende konkurranser. Hun beviste med to seire sist helg at formen er svært så god.

-Det er egentlig et sjokk for meg å sitte i denne posisjonen før helgens to siste løp. Det hadde jeg ikke trodd. Men etter 14 runder og mye styr inne i hodet mitt, så har jeg jo skjønt at jeg er raskest. Men alt kan skje nå – og det er ikke rom for en eneste feil. Så for meg gjelder det å ha det gøy i sesongslutten. Alt annet skal glemmes. Så får det bli som det blir, sier Malene Andersen til NMFs nettsted.

Se også: https://snocross.com/

Her kan du se video med Malene Andersen: https://www.facebook.com/team.malllis/videos/1078151306019851

NMFs nettsted følger hennes konkurranser gjennom helgen.