Lovende utvikling endte i første sving for Tobias Munthe-Kaas

Tobias Munthe-Kaas har i helgen deltatt i første VM-runde i Formel 2 i Kaunas, Litauen. Det som så ut til å bli karrierebeste for Nesoddingen endte opp ned i første sving.

Foto: Chris Davies
Pressemelding fra TMK-Racing

Allerede på første trening i Litauen gjorde Tobias inntrykk på sine konkurrenter. Forventningene om at fjorårets nest beste i mesterskapet, svenske Erik Edin skulle trone øverst, ble skjøvet bort til fordel for Tobias som hadde beste rundetid. 

– Endelig klaffet det, sier Tobias på telefon fra Litauen. – Jeg hadde beste rundetid på trening, og satte også beste tid under første del av kvalifiseringen. De seks beste etter kvalifiseringen lå innenfor ett sekund, så det begynner å bli veldig tett i toppen, fortsetter han. Tobias kvalifiserte seg til tredje startspor før søndagens VM-løp i Kaunas, en av hans beste kvalifiseringsresultater. 

Med 20 båter til start lå Tobias med et godt utgangspunkt. Rett før første sving ble det trangt om plassen og i et forsøk på å komme seg unna en vanskelig situasjon krysset han kjølevannet til en annen konkurrent. Båten mistet grepet i vannet, og rullet rundt. – Jeg måtte forsøke meg på en unnamanøver for å unngå en vanskelig situasjon på banen. Det er sånt som kan skje, og det vi kaller ”race incident”. Nå skal vi hjem og gå over alle deler av båt og motor, sier han.

Gode forberedelser
Teamet har brukt vinteren godt for å optimalisere båt og motor. Tobias har økt sin mentale og fysiske treningsmengde, og blitt en del av det norske landslaget i båtsport, med treningssamlinger på Olympiatoppen. – Å trene sammen med utøvere fra andre idretter har definitivt påvirket både treningsform- og mengde, sier Tobias.

– Det meste lå klart før årets første VM-runde. Vi gjorde de siste justeringene etter testing under Vårspretten i Tvedestrand, og følte oss klare til å markere oss blant verdenseliten. At vi ikke fikk fullført løpet er selvfølgelig en nedtur, men det var godt å få bekreftet at arbeidet vi har lagt ned i vinter gir rundetidene vi trenger for å få gode plasseringer.

Usikker foran NM
Norgesmesterskapet i Formel 2 avholdes på Songevann i Aust-Agder førstkommende helg. Med skader på båt og motor er det derfor travle dager for teamet når de kommer tilbake til Norge tirsdag. – Vi håper selvfølgelig å få alt på plass slik at vi kan delta i NM, men det er mye som må på plass før den tid. Vi skal i hvert fall være klare til neste VM-runde i Antwerpen, Belgia i midten av juli. Målet for neste VM-runde i er klar, – jeg skal på pallen, avslutter Tobias.