Landslaget åpnet enduro-anlegg på Starmoen Motorsenter

Full fart med enduro i Elverum!

Etter 10 år med planlegging, søknader og til slutt stor dugnadsinnsats er nå Starmoen Motorsenter i Elverum utvidet med nok en gren. Nå er det enduro sin tur til å kose seg i Elverum.

Kvaliteten står det ikke på. Etter besøk fra Endurolandslaget, utbryter Pål Anders Ullevålseter: «Dette er en bane i verdensklasse!!»

Gjennom en snøfattig vinter på Elverum har ildsjelene i NMK Elverum jobbet noen tusen timer med å ta ut skog, bygge bruer over elver og merket løype. Totalbudsjettet har vært i overkant av 700.000 kr, derav har Norsk tipping bidratt med spillemidler på 220.000 kr. I vår stod løypa klar. Etter litt testkjøring, var det tid for en liten åpningsseremoni 21 mai 2020. Løypa er i underkant av 3000 meter lang. I tillegg henger den sammen med motocrossbanen om man ønsker å kjøre disse i kombinasjon.

Full fart. Foto: Wenche Norberg-Schulz/Østlendingen

Tilstede på åpningen var Elverum Kommune med ordfører Lillian Skjærvik i spissen, Norsk tipping ved Arve Fuglum og Endurolandslaget med Pål Anders Ullevålseter. Etter fine taler fra leder i NMK Elverum, Therese B Larsen, ordføreren og Norsk Tipping, ble snora offisielt klippet av Pål Anders på bakhjulet på sin motorsykkel.

Pål Anders er full av lovord om den nye banen. Underlaget er i stor grad av sand.

-Sand og røtter møter man ofte i VM konkurranser, så det er kjempefint å få trent på det her hjemme,  sier Pål Anders Ullevålseter.

Han ønsker seg konkurranser på Starmoen i fremtiden.

Pål Arne Ullevålseter sammen med Elverum-ordfører Lillian Skjærvik. Foto: Østlendingen.

NMK Elverum har tanker om å videreutvikle løypa etter hvert.

-Kanskje noen litt mer krevende hinder og kanskje vinterkjøring. Det viktigste nå er å få bygget et stabilt enduromiljø i klubben, og derfor er det essensielt at vi har en bane å trene på, sier grenleder MX/enduro Bjørn Hurlen.

Link til NRK innslag: https://tv.nrk.no/se?v=DKIN98052220&t=175s

Alle foto: Wenche Norberg-Schulz, Østlendingen.

Fakta:

Starmoen Motorsenter ligger 10 minutter far Elverum sentrum og er et anlegg som består av:

  • Go Kart og minimoto
  • Bilcross
  • Motocross
  • Enduro

I tillegg disponerer klubben en vei til rallytrening.