Kvalitetsklubb – Skiptvet Motoraktivitetsklubb

Den første pilotklubben jeg besøkte på min rundreise var Skiptvet Motoraktivitetsklubb. Klubben ble startet i 2000 og har fast tilholdsted med eget klubbhus i Fjellshagen næringsområde i Skiptvet (Østfold) – området er godkjent for trialkjøring. Der er det opparbeidet belyst grusområde for nybegynnerkjøring, samt steinseksjon og mye fint skogs- og fjellterreng for de mer erfarne. Treningsarealene er leid av en privat gårdeier. Det er ca 140 aktive medlemmer som driver primært med trial.

Det er en god styresammensetning i klubben med egen ungdomsrepresentant. De har en god og nøktern økonomi, og jobber for å tilrettelegge for god aktivitet for alle aldre og nivåer. Klubben har stort fokus på rekruttering, og å holde utøverne i idretten så lenge som mulig.

Klubben tilbyr to faste treningskvelder, tirsdager og torsdager kl. 18-21. Tirsdagskveldene er for dem med egen sykkel, mens torsdagskveldene er det mulig å leie sykkel. Tidlig vår og sen høst kan lørdagstreninger forekomme. Ellers åpent så lenge det er minimum en aktivitetsleder tilstede. Foresatte hjelper til ved treningen, og dette skaper gode muligheter for sunne, felles familieaktiviteter!

Treningsgruppene fremstår som veldig inkluderende på tvers av alder og kjønn. Landslagsutøver Ingveig Håkonsen er selv medlem i klubben, og som har vært en viktig arena for hennes utvikling for å nå verdenstoppen.

Skiptvet har 7 klubbsykler til utleie – 1 normalstor, 3 i juniorstørrelse og 3 elektriske sykler for de aller minste. Man må påregne å dele sykkel med andre i løpet av kvelden.

Tekst og foto: Erik Rønstad – Breddesjef NMF