Kvalitetsklubb: Enebakk Motorsportklubb på vei mot sine første 20 år

Spennende klubb med mye innhold!

Enebakk Motorsportklubb har mye å vise til, blant annet anlegg, ildsjeler, rekruttering og mye mer.

På min videre reise blant pilotklubbene i Kvalitetsklubbprosjektet, så førte det meg til Enebakk, en halv times kjøring sørøst for Oslo sentrum like ved Øyeren. Der ble jeg møtt av et fantastisk anlegg med masse barn og unge utøvere i aktivitet. Enebakk Motorsportklubb (EMSK) ble etablert i 2001, og feirer med det 20 års jubileum neste år.

-Man kommer ikke utenom ildsjeler her også, sier nestleder Baard Andre Christiansen.

Klubben har det siste året nedlagt nærmere 2 000 dugnadstimer for å ferdigstille anlegget, som har vært under utvikling de siste årene. Anlegget fremstår i dag som komplett for motocross for alle nivåer, og det er fortsatt utviklingsmuligheter. Det er også etablert noen traseer for enduro og trailområder, som kan videreutvikles.

Det meste er gjennomtenkt hos EMSK, og det jobbes nå med å ferdigstille handicapfasiliteter både rundt kioskområdet og for kjøring av ATV. Nettopp kiosken er en viktig samlingsplass hos klubben, og som også gir gode inntekter gjennom hele sesongen fra en rikholdig meny.

Klubben har rundt 450 medlemmer (hvorav 40-50 jenter), primært alderssegmentet 8-15 år. Det har vært en dobling av medlemmer siden utgangen av 2019.

-Dette er ganske unikt, sett i lys av den utfordrende våren man har vært igjennom, forteller Baard Andre Christiansen.

Mye av dette kan nok skyldes det nye anlegget som de har fått på plass.

Sesongen i EMSK går fra rundt påsketider og ut oktober. Barnebanen har muligheter for kveldskjøring, noe som på sikt også vil kunne være mulig på resten av anlegget. I sesong så tilbyr de tre organiserte treninger med instruktører. På vinteren tilbyr klubben også basistrening innendørs.

EMSK jobber hardt med å tilby aktiviteter for alle ambisjonsnivåer, og det drøftes i disse dager om man skal etablere grupper for de som ønsker enda mer oppfølging i sitt treningsarbeid.

EMSK er en fremoverlent klubb, som det skal bli spennende og følge i årene som kommer, og som virkelig har trykket Kvalitetsklubbprosjektet til sitt bryst. Christiansen er svært positiv til prosjektet, som han tror kan være med på å skape en enda større bevisstgjøring og engasjement ute i klubben, og som vil kunne gi et løft for hele norsk motorsport.

Breddesjef Erik Rønstad i NMF har besøkt Enebakk. Foto: NMF.

Tekst og foto: Erik Rønstad – Breddesjef NMF