Krevende dag for Sondre “Gekko” Haga

Årets første utendørskonkurranse i det spanske mesterskapet i trial ble kjørt i helgen, og landslagsutøver Sondre "Gekko" Haga fra Hommersåk stilte selvfølgelig til start.

Tekst: Pål Magnussen
Foto: @filisoymotor

Med ekstremt vanskelige seksjoner, og flere av de 15 beste utøverene i verden på startlisten, var den talentfulle og hardtarbeidende rogalendingen meget motivert for å kjøre en runde i dette mesterskapet.

Som vi har skrevet om før så trener og bor Sondre store deler av sesongen i Spania. Det gjør han fordi det er her han får den desidert beste matchingen, mot de beste trialsporten har å by på. Dette betyr at det spanske mesterskapet langt fra er noe man kan ta lett på, noe han ei heller gjorde med en flott 5.plass etter lørdagens kvalifikasjon.

Dessverre så ble søndagens konkurransedag en hard og krevende dag på jobb for Sondre der han måtte kjempe og slite for å unngå prikker i særdeles tøffe seksjoner. Til slutt når man telte opp så endte han på en helt ok sammenlagt 10.plass.

Dette er jo kanskje ikke akkurat plasseringer han samler på men til tross så fant unggutten flere punkter for motivasjon og forbedring, noe han tar med seg videre i sin målbeviste ferd mot toppsjiktet i internasjonal trial.