Koronasituasjonen har gitt Ingveig Håkonsen mer tid til trening

Har fått gode doser med trening!

Trial-utøveren Ingveig Håkonsen (21) fra Skiptvet har fått mye tid til å trene godt og systematisk under perioden med koronasituasjon. Men nå gleder hun seg til konkurransestart.

Ingveig Håkonsen fra Skiptvet.

-Jeg har trent hardt hele denne perioden uten løp, selv om det var litt vanskelig i starten å ikke ha en dato å se framover mot. Jeg har rett og slett tatt det positivt. Det har bare gitt meg enda mer treningstid mot sesongen, sier Ingveig Håkonsen.

Landslagsutøveren trener godt – og har høye internasjonale ambisjoner. 

-I år blir det seks tellende VM-runder i september som jeg gleder meg kjempemye til. Målet er topp 3 i verden sammenlagt, og jeg har tro på at det arbeidet jeg har lagt ned holder mål. Målet er også en førsteplass på en enkeltrunde i VM der jeg må slå til dags dato 6 ganger verdensmester Emma Bristow. Jeg har selvsagt også mål om å bli Norgesmester for sjette gang nå i august, sier Håkonsen.

Som mange andre motorsportutøvere fra Norge, så blir det mange treningsopphold i Spania.

-I vår tilbragte jeg tre måneder i Spania der jeg trente med noen av de beste kvinnene i verden – og sammen med gode treningskamerater fra Norge og andre land. Vi pustet trial 24/7. Bokstavelig talt for sanda fra områdene der nede gikk aldri bort fra klærne. Og selv med avlyste løp og en forskjøvet sesong så var målet å opprettholde det samme treningsopplegget her hjemme så godt det lot seg gjøre, sier hun.

Landslaget har vært samlet også i sommer. Og flere samlinger er på gang.

– I sommer har vi flere sommersamlinger med masse trial planlagt i Norge, blant annet en KFUK/KFUM samling for masse klubber rundt i landet i Skodje. Også en landslagssamling i Kristiansand. I slutten av august kommer NM, så jeg fokuserer mest på det i starten og trener som vanlig i sommer. Men jeg skal kanskje ta meg litt grillmat, litt vaniljeis og bade litt i sjøen utenom, sier Ingveig Håkonsen.

Foto actionbilde: Nina

Foto portrett: NMF