Kongepokalen kan ryke dersom påmeldingen svikter

Få påmeldte til utsatt NM i snowcross truer utgivelsen av Kongepokalen.

Påmelding til utsatt NM 2021  for snowcross, med klassene stadioncross og individuelt, har gått sakte. Med snaue 14 dager igjen til konkurransen er det kun 36 påmeldte utøvere. Dette setter gjennomføringen på spill. Arrangørklubb Hattfjelldal kan heldigvis meddele om gode forhold for gjennomføringen.

-Snøforholdene ser ut til å være sikret og vi gleder oss utrolig til å gjennomføre NM for første gang på 14 år. Vi jobber nå for å skape et best mulig arrangement for utøvere, støtteapparat og tilskuere, sier arrangementsansvarlig i Hattfjelldal, Ellen Kristin Sæteren.

Mange har nok vært usikre på grunn av pandemien. Men med de siste lettelser ligger alt nå klart for en god gjennomføring.

-Med dagens koronatiltak går det helt fint å gjennomføre NM for snøskuter, kan breddeidrettssjef Mats Gundersen bekrefte.

-2022 vil bli et unikt år hvor to NM gjennomføres i samme kalenderår. La oss sammen jobbe for å gjøre 2022 til mulighetens sesong og ikke enda en sesong preget av utsettelser og lav konkurranseaktivitet, sier Gundersen.

Grenleder Dan Vidar Rasmus har en oppfordring til alle med hjerte for snowcross.

-Om vi skal ha en aktivt miljø rundt omkring i landet, og få utvikling i sporten, må vi i felleskap løfte statusen i nasjonale konkurranser og sammen skape forbilder også lokalt i Norge og Scandinavia, sier Rasmus.

Påmelding skjer via iSonen. Lenke til påmelding finner du nederst i saken:

https://isonen.no/event/ckxpysy4y4k4w0e69e4r32wgw/

Foto: Ellen K. Sæteren.