Kobbevik satser på Europa-cup i september

Har trent godt - og satser for fullt mot ny sesong til høsten!

Radiostyrt-utøveren Daniel Kobbevik fra tidligere Østfold ligger slettes ikke på latsiden denne sommeren. I stedet trener han for fullt mot Europa-cup med mer etter sommeren.

-Jeg trenert mer fysisk enn noensinne. Siden alt av internasjonale løp plutselig ble avlyst, både VM, EM og noen Europa Cup-runder, så har jeg måttet legge opp treningen på en annen måte. Det har blitt en del løping, sykling og trening på romaskin. Tiden med korona-situasjon har gjort meg mye mer bevisst på min egen fysikk og bruk av hodet, sier Daniel Kobbevik.

Gleder seg til høstens konkurranser: Daniel Kobbevik. Foto: Privat.

Han har også fått god bistand i forbindelse med trening og forberedelser.

-Jeg har jevnlig vært på KA Klinikken i Oslo hos Kasper Andresen og Kasper Junior Andresen. Der har jeg fått hjelp til å sørge for at kroppen er i balanse hele veien. Har også trent med ulike maskiner for å øke reaksjonsevnen. Utrolig viktig og være bevisst på hvilke prioriteringer man må gjøre. De har også hjulpet til med å få til slik at jeg får inn nok energi til de ulike aktivitetene jeg foretar meg. Har merket enorm fremgang. Bare det å selv vite at man er i balanse gir en ekstra “boost” på selvtilliten, sier Daniel Kobbevik.

Daniel Kobbevik prøver nå å legge planer for høsten samt for årene fremover, slik at utviklingen innen motorsporten blir best mulig.

-Nå om dagene jobber vi med å finne ut av kabalen for alt fra høsten av og årene som kommer. Jeg må til utlandet og helst inn i sentral-Europa en plass. Banene her i Norge er ikke i nærheten av hva som møter oss i Europa, og det samme med nivået. Drømmen er å få komme nærmere førere på jevnt høyt nivå. Og da må vi se på løsninger for å kunne komme oss nærmere sentral-Europa. Det samme med skolegang. Skal jeg begynne på videregående her hjemme, så blir jo fravær et problem, og får jeg godkjent fravær så vil det kreve mye å henge med både på skole og legge ned jobben for å ta de stegene jeg ønsker å ta. Så ett av alternativene er å ta noen få fag og bruke resten av tiden på idrett, sier Kobbevik.

Daniel Kobbevik ser nå frem til høstens konkurranser med radiostyrt.

-Denne sommeren er ekstremt spennende for meg. Første Europa Cup-løp er i september, så har vi NM-løpene her hjemme, sier han.

Men Daniel Kobbevik skal ikke bare tenke radiostyrt og sportslig karriere.

-Jeg prøver å være mest mulig med kompiser, siden det har jeg ikke hatt for mye tid til de siste årene. Greit å komme litt i balanse der også, sier Daniel Kobbevik.