Klarer Stine å ta salto på Ullevaal Stadion?

På ekstremsportarrangementet Ullevaal Xtreme den 16. juni planlegger Stine Hettervik fra Skien å ta salto med motorsykkel for første gang. Det har ingen europeisk jente gjort tidligere.

– Jeg er spent, men jeg MÅ prøve. Jeg har bestemt meg for det nå, sier Stine Rødne Hettervik som har kjørt motocross siden hun var 11 år gammel.

Det er mannen bak Ullevaal Xtreme, André Villa, som utfordret Stine til å bli den første europeiske jenta til å ta en såkalt backflip med motorsykkel, og den siste tiden har Skiensjenta ligget i hardtrening.

– Det er mye som skal læres på kort tid, men jeg har et utrolig bra apparat rundt meg som hjelper meg så godt som mulig og jeg syns det går veldig bra. Noen dager føler jeg at jeg skal klare det, andre dager ikke. Det er ikke så mange som har klart å lære seg et så spektakulært triks på så kort tid. Men jeg gir ikke opp, og med den fremgangen jeg har, så tror jeg at jeg skal klare det. Men det vet man ikke før man har prøvd, så vi får bare vente å se, forteller Hettervik.

Stine Hettervik har fått hjelp av både André Villa og Oliver Lie i oppkjøringen til Ullevaal Xtreme. At motocross kan være farlig har hun fått erfare tidligere. Etter en ulykke i 2008 ble hun hardt skadet i beina, og legene fortalte at hun var en hårsbredd unna amputasjon. Heldigvis gikk det bra, og 14 måneder og 13 operasjoner senere var hun tilbake – men nå som bryter.

Nå er det imidlertid motocross hun satser mest på igjen, og drømmen er å kjøre i USA. Men først skal hun forsøke å ta backflip på Ullevål Stadion, som første jente i Europa noensinne.

– Akkurat nå er jeg sikker på at jeg tør, men det er bare for å få det ut av hodet. Hvis jeg ikke prøver kommer det til å plage meg resten av livet. Så ja, jeg tror jeg kommer til å tørre å prøve. Det blir helt rått å gjennomføre dette foran tusenvis av tilskuere i Oslo. Det tror jeg blir den beste følelsen noen sinne. Kanskje det kommer noen lykketårer!