Klarer Oliver forlengs salto på Ullevaal?

Oliver Lie fra Skotselv har planer om å ta en forlengs salto med motorsykkel for første gang på et show i Norge når det er klart for Ullevaal Xtreme den 16. juni.

Tekst: Atle Gulbrandsen

Lørdag 16. juni forvandler André Villa Norges nasjonalarena for fotball til en ekstremsportarena hvor publikum får se noen av verdens beste utøvere på motorsykkel, snøscooter, sparkesykkel og BMX.

En av de som skal i aksjon er Oliver Lie fra Skotselv. Og planen er å ta en såkalt frontflip med motorsykkel.

– Ja, planen er forlengssalto på Ullevaal og jeg gleder meg til å vise den første frontflipen på et show i Norge. Jeg skulle gjerne hatt noen uker til med forberedelser og finpussing, da mye av tiden har gått til å trene Stine Hettervik, som skal ta backflip for første gang, men satser på at det går bra, sier Oliver Lie.

Selv om det ser svært spektakulært ut, er Oliver Lie opptatt av sikkerheten.

– Ambisjonene for Ullevaal er å gjennomføre på en trygg måte og samtidig lage et bra show for det norske folket som ser på og ha det moro selv. Jeg har ingen ambisjoner om å hevde meg i noen av konkurransene da dette blir min første konkurranse innenfor sporten noensinne.

Men selv med sikkerheten i høysetet er Oliver redd for å skade seg.

– Ja jeg er redd for å skade meg og jeg gjør det jeg kan for å unngå det. Jeg vet jo så klart at det er en stor risiko i denne sporten noe jeg selv har erfart.

Oliver Lie begynte å kjøre motorsykkel hjemme på gården sammen med sin bror for ti år siden. Sammen lagde de noen småhopp, og det var slik de lærte. Nå kjører Oliver show rundt i hele Europa og lever av Freestyle Motocross.