Klappet og klart for tøffe løp i Belgia

Spennende motocrossdager i Belgia!

Kommende helg starter EM- og VM-løpene i motocross i belgiske Lommel. De norske fargene er godt representerte – med blant andre Håkon Fredriksen (bildet) som kjører for EM-medalje i 250-klassen.

-I Belgia er det tre løp på en uke. Banen på Lommel er av dyp sand og en av de mest krevende banene på hele VM/EM-serien. Alle utøverne fra Norge er godt kjente med banen og er gode sandkjørere, så dette kan bli veldig bra, sier Espen Blikstad i Team Norway MX.

Espen Blikstad. Foto: privat.

Norge har fire utøvere til start, og Espen Blikstad gjør her en vurdering i forhold til de respektives status og forhåpninger.

MXGP: Cornelius Tøndel.

-Cornelius satser egentlig på EM Open, men han har fått muligheten å kjøre noen VM-runder for sitt team. Har nå fått noen bra uker i Belgia med teamet og kommer i bra form til løpet. Forventningene til Cornelius er å få erfaring, få fullført alle heatene og i beste fall få med seg noen VM-poeng, sier Blikstad.

Cornelius Tøndel. Foto: privat.

VM MX2: Kevin Horgmo.

-Kevin har nå tatt en plass blant de beste i MX2-klassen. Han har i perioder vist at han er helt i toppen. Jeg tror at Kevin gjør sine beste resultater så langt dette året, sier Blikstad.

Kevin Horgmo. Foto: privat.

EMX250: Håkon Fredriksen.

-Håkon har nok sett frem imot disse løpene hele året. Sterk og god fysikk som Håkon er, kan dette bli knallbra. Han har vist på de andre rundene som gått på sandbaner (kegums,Mantova) at han er en av de raskeste og sterkeste i EM 250-klassen. Gode starter – og det kan gå hele veien for Håkon i noen av løpene denne uken, sier Blikstad.

Håkon Fredriksen. Foto: privat.

EMX125: Håkon Østerhagen.

-Håkon fikk en tøff start da løpene startet etter Covid-19-pausen. Nå er han tilbake og viser god form. På Lommel og sand koser Håkon seg skikkelig. Det kan bli en fin opptur for Håkon med løpene på Lommel. Det er store muligheter for topp 5-resultater, sier Blikstad.

Håkon Østerhagen. Foto: privat.

Oppslagsfoto: privat.