Kjører med 10 år eldre

Med fem prikker unna finaleplass, havnet Sondre ”Gekko” på en fjerdeplass i helgens NM. Trialtalentet ønsker å slå de store gutta så tidlig som mulig.

Tekst: Mathilde J. Oseberg

Bergen har i helgen hatt NM i trial, hvor Sondre ”Gekko” Haga var en av deltakerne. Syttenåringen gikk derimot ikke helt til topps denne gangen, og var kun var fem prikker unna en finaleplass. – Det ble en kjip fjerdeplass. I siste runden ble det litt mye tull som gjorde at det ble et par femmere, men sånn er det av og til, forteller ”Gekko” Haga.

Høyt nivå

Forrige helg stakk trialtalentet av med førsteplassen i Rogalandsrunden, men helgens NM på Kokstad var derimot helt motsatt. – Løypene var ganske vanskelige, de har nok tenkt NM og dratt opp nivået et par hakk, forteller syttenåringen. – Det var mye kanter, så det er fort gjort å få noen prikker, men kjøringen har jo likevel gått bra.

I helgens NM konkurrerte alle fra rundt om i landet,  som gjorde at nivået var satt et par hakk høyere enn vanlig. – Konkurrentene som kom før meg er jo 26 og 22 år gamle, så jeg har jo noen år på meg til å ta de igjen, forteller syttenåringen. ”Gekko” Haga er likevel fornøyd med helgens kjøring, og ønsker å slå de store gutta i NM allerede.

Sesongens siste løp

Siste løpet i år for Sondre ”Gekko” Haga er lag NM neste helg, som blir det siste syttenåringen gjør denne sesongen. I forrige sesong kapret de førsteplassen, noe ”Gekko” Haga ønsker å oppnå denne sesongen og. – Det er mer sosialt med lag NM enn vanlig kjøring, som gjør det litt mer gøy. Vi håper å ta førsteplassen i år igjen, men det blir nok tøft, forteller han.