Kjører for gull i Nordisk

Suzuki-fører Carl Berthelsen kjører for gull i Nordisk mesterskap i Superbike denne helgen.

Pressemelding fra Carl Berthelsen / Team Suzuki Norway

ROADRACING: Nordisk mesterskap i roadracing kjøres i år på norsk jord og Vålerbanen i Hedmark. Carl Berthelsen fra Borg MC-klubb må sies å være en av de store favorittene etter en meget sterk NM-sesong så langt. 41-åringen har en solid ledelse i NM, men det blir mange tøffe konkurrenter når Nordens beste roadracingførere møtes. 

– Det hadde smakt utrolig godt med et nytt gull i Nordisk mesterskap. Vi har planen klar, og målsettingen er gull, men det kommer mange sterke utøvere, så det blir hardt å bli mester i år, smiler veteranen som aldri har vært raskere på motorsykkelen. I år kjøres mesterskapet over to race og begge kjøres på Vålerbanen til helgen. I tillegg teller begge løpene også i det Norske mesterskapet.

 

Carl Berthelsen ble nordisk mester i 2007 og mener mulighetene for et nytt gull absolutt er tilstede. 

– Jeg har aldri vært i bedre form enn jeg er nå, og vi har aldri vært bedre forberedt, så det ligger til rette for at det skal gå fort denne racehelgen også, forteller han. 

I siste NM-runden på Karlskoga slet Berthelsen og teamet med mageinfeksjon og tapte med det noen poeng i NM-sammendraget, men Berthelsen har fortsatt en solid ledelse med 26 poeng. I tillegg til de fremste utøverne i Norge kommer det solide førere både fra Sverige og Danmark.  

– Det er mange som ønsker å bli Nordisk mester, og det blir to tøffe race, men vi som kommer fra Norge har en liten fordel i at vi kjenner Vålerbanen godt, sier Berthelsen. Carl Berthelsen har alltid kjørt fort på Vålerbanen som ligger ved Braskereidfoss i Solør i Hedmark. Banen er 2,3 kilometer lang, og Berthelsen har hatt banerekorden gjennom flere sesonger. 

– Banen passer meg veldig bra. Jeg håper på tørre forhold da jeg trives best på tørt underlag på denne banen, men skulle det bli regn blir det likt for alle. Dette blir kanskje sesongens viktigste løp for min del, og vi skal lade allerede fra treningen på fredag, sier en sulten sørlending.