Kjører finaleløpet i IDM

Superbikefører Carl Berthelsen er på plass i Tyskland for å kjøre siste runde av IDM. Den nybakte norgesmesteren i Superbike, Carl Berthelsen er på plass på Hockenheim i Tyskland for å kjøre finaleløpet i det åpne Tyske mesterskapet i Superbike. Dagens treningspass viser at nordmannen kjører svært raskt.

Pressemelding fra Carl Berthelsen / Team Suzuki Norway

– Dette blir veldig spennende og jeg føler meg virkelig klar. Dette er en veldig tøft mesterskap med svært høyt nivå. Målsettingen vår er å bli topp fem i vår klasse, og klarer vi det er vi kjempegodt fornøyd, smiler han. Allerede på fredagens fritrening kjørte Berthelsen raskere enn han noen gang har gjort på Hockenheim.

– Vi er i kjempeform og jeg liker denne banen veldig godt. Jeg har kjørt mye her fra vi kjørte mesterskapet i 2006 – 2009, forteller han. Hockenheim  er en bane med svært lang tradisjon i Tyskland, og ble bygget allerede i 1932. Siden har banen endret design og form. I dag er banen 4574 meter lang og består av 13 svinger. 

Skadet skuldra 

Det var meningen at Berthelsen også skulle kjøre sist helgs IDM runde på Lausitzring i Tyskland sammen med World Superbike. Men under fysisktrening tidligere den uken ødelagte Berthelsen skuldra, og måtte melde avbud. – Jeg fikk en hoven skulder på venstre side som ble veldig betent. Det kom etter en overbelastning. Vi fikk ordnet betennelsen med sprøyter, og nå kjenner jeg ingenting til skuldra når jeg kjører, så jeg tror ikke den skal by på noen problemer denne helgen, sier han. Begge løpene kjøres på søndag og det er ventet oppimot 30000 tilskuere.  Det er alltid en veldig flott ramme på disse løpene og med masse folk på tribunene. Det er spådd pent vær, og jeg gleder meg virkelig til å kjøre i dette feltet igjen, sier en optimistisk Berthelsen.