Kjøreglede for barn og unge i Skien

Hver mandag de siste ukene har det vært åpen dag for barn og unge mellom 5-12 år på Grenland motorsportbane i Skien. Responsen har ikke latt vente på seg. Forrige mandag sto 22 barn klare til å kjøre motorsykkel.

-Flittig Motorcross og ATV ligger i Grenland og er en relativt stor klubb med mange medlemmer. Men som flere andre motorsportsklubber er hoveddelen av medlemmene voksne folk, forklarer Tor Åge Stenberg som er rekruteringsansvarlig i Flittig.

-Samtidig er det jo barna som danner fremtiden for klubben, derfor er det viktig for oss å tenke på rekrutteringen og tilveksten blant de yngre, fortsetter han.

Tor Åge har lang erfaring og et stort engasjement for motorsporten. Han har selv kjørt enduro og har en eldre datter som tidligere var aktiv noen år. Når sønnen på 6 år skulle meldes inn i Flittig, tok han på eget initiativ rollen som rekrutteringsansvarlig i klubben for å danne et miljø av yngre kjørere.

God respons i både klubb og lokalmiljø

SAMLER BARNA: Tor Åge Stenberg. Foto: privat.

Initiativet om å ha en rekrutteringsansvarlig ble svært godt mottatt i klubben som så behovet for å rekruttere flere unge til idretten. Det ble også raskt funnet frem til ledige tidspunkter på banen for yngre kjørere. Så da gjensto det bare å se om det var noen interesse i lokalmiljøet.

-Første samling så stilte det opp fire barn, men etter kort tid så økte antall deltakere raskt. Forrige mandag var det 22 påmeldte barn i pøsende regnvær, smiler Tor Åge Stenberg.

-Det viser at det er både stor interesse og ønske der ute blant barn og unge om å få kjøre sykkel og drive med motorsport, sier han.

Hvordan rekruttere?

-Vi har brukt Facebook til å fortelle om når man kan komme og teste motorsykkel, samt at vi rekrutterer gjennom de som allerede har kommet og prøvd. Vi forteller også at det å kjøre motorsykkel er god trening både for balanse, motorikk og kondisjon, som kanskje er overraskende for mange. Samtidig er det en topp måte for ungene å rive seg løs fra Ipaden, forteller Tor Åge Stenberg.

Hos Flittig har de en elektrisk motorsykkel for barn som man kan komme å prøve. Denne sykkelen kan 3-4 bytte på å låne hver gang. I tillegg har de noe utstyr som deltakerne kan låne. Det betyr at barna faktisk får prøvd å kjøre, før man eventuelt må kjøpe noe utstyr.

-At det er enkelt å komme til banen og kjøre er veldig viktig for rekrutteringen. Derfor må vi hjelpe til med det, både når det gjelder å løse lisens slik at barna er forsikret, men også tilrettelegge for at det finnes utstyr til å prøve. I dag har vi en sykkel, og det er ikke nok på sikt, så vi ønsker oss selvfølgelig å få kjøpt inn et par til som vi kan leie ut, og det kan jo være et godt tips til andre klubber som ønsker å gjøre det samme, avslutter Tor Åge Stenberg.

Foto: Privat – tekst: NMF/Rognlien