Kjøll møter helsedirektøren om koronastøtte for klubbene i dag

Krever bistand til klubbene!

Mange idrettsklubber blør. I dag møtes helsedirektør Bjørn Guldvog og idrettspresident Berit Kjøll, skriver VG.

Samtidig krever idrettspresidenten nå 300 millioner kroner til klubbkassene, skriver VG.

– Norsk idrett blør. Derfor ber vi om disse pengene som ren nødhjelp for å redde frivilligheten og lagene i norsk idrett, sier Kjøll til VG.

Tirsdag går søknadsfristen ut for å få kompensasjon for arrangementer som har gått i vasken som følge av corona-viruset. Krisepakken er på 700 millioner til idrett og frivillighet.

Men Kjøll har flere hun må hjelpe:

1. «Eliteserie»-idretten og de store idrettslagene. Altså den profesjonelle og kommersielle delen av idretten.

2. Klubbkassene i de vanlige idrettslagene, som det finnes omtrent 11.000 av i Norge.

For kompensasjonsordningen for arrangementer favner ikke vidt nok:

– Vi legger ikke skjul på at den ble mye smalere enn vi hadde ønsket oss, sier Kjøll – men legger til at hun har en god dialog med Abid Raja og hans kulturdepartement om om at rammen som er tiltenkt idretten faktisk vil tilkomme idretten.

Nå vil hun treffe bredere, skriver VG. Les

https://www.vg.no/sport/i/Jo5aVj/idrettspresidenten-krever-300-nye-millioner-moeter-helsetoppene-onsdag

– Norsk idrett omsetter årlig for 18 milliarder kroner. Men så kommer alle de frivillige dugnadstimene i tillegg – som har en egenverdi på 17,3 milliarder, sier Kjøll til VG.

Berit Kjøll og Norges Idrettsforbund ber altså om 300 millioner til idrettslagene, en likviditetspakke. Denne kan ta utgangspunkt i et beløp tilsvarende full momskompensasjon basert på årene 2018 og 2019, og vil gi et umiddelbart likviditetstilskudd til klubbkassene på cirka 300 millioner kroner.

– Vi jobber systematisk mot alle partier på Stortinget, og vi opplever en positivitet fra alle om å møte idrettens behov. Hjelpen skal dekke opp for det som vi går glipp av på loppemarked, vaffelsalg, parkeringsavgifter, lokale sponsorinntekter og alt annet som gir penger i slukne klubbkasser, og som er livsviktig for lagenes klubbøkonomi.