Kevin Horgmo vant EM-runde i motocross!

Kevin Horgmo vant forrige helg den franske EM-runden i motocross. Det var 17-åringens første seier i det europeiske mesterskapet. Til helgen venter NM-runde på Elgane.

Foto: Eric Laurijssen
Foto: Kjell Amundsen


Utøveren fra Åmot i Buskerud har vært høyt oppe på resultatlistene tidligere, både som svensk og norsk mester, men det er neppe noe som rager høyere enn prestasjonen han gjorde i Ernee på lørdag og søndag.

Fem konkurranser gjenstår
– I fjor var det min første sesong i EM. Målet var å gjøre det best mulig, og da ble jeg nok litt mer passiv enn nødvendig. I år startet målet med å være bland de fem beste, men nå håper jeg på pallplass når sesongen er over, sier Kevin i det fem runder og ti heat gjenstår.
Hans dårligste plassering, i de seks EM-heatene som hittil er kjørt, er sjetteplass. Lørdag stod han på toppen av pallen, og søndag ble han nummer to. Det holdt til sammenlagtseier. Horgmo ligger nå på andreplass sammenlagt i mesterskapet, kun 10 poeng bak lederen.

Skadeavbrekk
Det er ingen selvfølgelighet at Horgmo skulle imponere i EM i år. Han pådro seg en alvorlig skulderskade i juni i fjor, og det resulterte i at han ikke kunne kjøre motocross på seks måneder. – Det var ikke optimalt med så lite kjøring, men jeg fulgte rådene fra lege og fysioterapeut i stedet for å ta noen risikoer ved å starte igjen for tidlig, forteller gutten som kjører for det nederlandske laget CreyMert Racing.  

Mindre motorkraft
Til helgen er det første NM-runde på Elgane. Horgmo kjører da i en større maskinklasse, med sin 125 ccm motor, hvorav majoriteten har 250 ccm motorer. Dette håper han ikke hemmer han for mye. – De har større fordel enn meg i starten, men får jeg en god start kan jeg gjøre det bra. Selv om motoren min har mindre kraft kan farten likevel være god rundt banen, avslutter Kevin Horgmo