Kalbekkdalen er kjøreklar igjen

Aleksander Kalbekkdalen (bildet) er klar for endurokjøring etter skadeproblemer.

-Etter fire uker ute med brukket håndledd er jeg endelig klar til å kjøre igjen. Skadeperioden har blitt brukt bra til fysisk og alternativ trening, noe jeg håper slår positivt ut nå som jeg er tilbake igjen. Det var synd med skaden som oppstod i Ungarn etter å ha vært på fjerdeplass, men slik er idretten, forteller Aleksander Kalbekkdalen.

Nå satser han på topplasseringer i EM.

-Brikkene hadde falt på plass innenfor denne sesongen, og jeg var klar for å gi alt jeg hadde for en vellykket og skadefri sesong. Til tross for dette er jeg allerede i rute med timer på sykkelen, og er motivert som aldri før. Jeg vil jobbe knallhardt for å få revansje i Finland, etter uhellet i forrige EM-runde. Jeg omstiller hodet og endrer litt på målsetningene som jeg hadde om topp 5 i EM totalt, og satser dermed på topplasseringer i de resterende løpene, sier han.

Neste EM-runde foregår i Finland.

-Jeg beviste både for meg selv og andre at gode plasseringer er innen rekkevidde under første runden av Europamesterskapet i Italia, med en femteplass. Dette tar jeg med meg videre, og ser frem til en vellykket sesong sammen med landslaget i enduro, sier Kalbekkdalen.

Neste løp er det svenske mesterskapet i Vimmerby om en snau uke, deretter europamesterskapet i Finland i juli.

Foto: privat